Translate

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού είναι αντικαρκινικό.

Τα αιθέρια έλαια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια για τα καταπληκτικά οφέλη που έχουν για την υγεία. Είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος που βοηθάει στη διαχείριση του στρες,στην αντιμετώπιση του πόνου, στην ενίσχυση της
διάθεσης, και καταπολεμά τις μολύνσεις. Τα αιθέρια έλαια αποστάζονται από το φλοιό, λουλούδια, ή τα φύλλα του φυτού και μπορούν να προσφέρουν φυσικά και ψυχολογικά οφέλη. Ο Ιπποκράτης (περίπου 460 π.Χ. – 370 π.Χ. περίπου), γνωστός και ως "ο πατέρας της ιατρικής», αναφέρει τις θεραπευτικές χρήσεις που έχει το θυμάρι στη θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων.

Το αιθέριο έλαιο από θυμάρι είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό στον άνθρωπο. Το θυμάρι ενισχύει το ανοσοποιητικό, το αναπνευστικό, το πεπτικό, νευρικό, και άλλα συστήματα του σώματος. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού περιέχει μεγάλες ποσότητες θυμόλης. Η θυμόλη έχει ισχυρή αντιμυκητιασική δράση είναι μία από τις φυσικές ενώσεις που είναι γνωστές ως "βιοκτόνες". Οι βιοκτόνες είναι ουσίες που μπορούν να καταστρέφουν τους επιβλαβείς οργανισμούς.
Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού μπορεί επίσης να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του καρκίνου.
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού φαίνεται ότι μπορεί να σκοτώσει μέχρι και 97 % των καρκινικών κυττάρων του μαστού και του καρκίνου του προστάτη.
Το θυμάρι είναι ενδημικό στη Μεσόγειο και χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους 

αρχαίους Έλληνες. Το θυμάρι είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό συστατικό στη μεσογειακή κουζίνα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ελληνίδες έχουν 50 % μικρότερη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με τις Αμερικανίδες.
Ογκολόγοι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τζελάλ Μπαγιάρ στην Τουρκία πραγματοποίησαν μια μελέτη για να βρούν ποια είναι η επίδραση του άγριου θυμαριού (Thymus serpyllum) στη δραστηριότητα του καρκίνου του μαστού. Οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition and Cancer .
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού βρέθηκε ότι μπορεί να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού (MCF-7) μετά από 72 ώρες της θεραπείας. Σε άλλες μελέτες, το θυμάρι έχει επίσης δείξει δραστικότητα έναντι του καρκίνου του στόματος και του καρκίνου των ωοθηκών, αλλά και σε μύκητες όπως η candida. Το θυμάρι, σαν βότανο ή αιθέριο έλαιο του, χρησιμοποιείται επίσης στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική γνωστή ως Ayurvedic λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής, αντι-βακτηριακής και αντι-μυκητιακής δράσης του. 


Άλλα οφέλη για την υγεία από το έλαιο θυμαριού:
Βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης
Βοηθά στη ρύθμιση της έμμηνου ρύσης
Βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας και ανυψώνει χαμηλή αρτηριακή πίεση
Βοηθά στην πρόληψη της κυτταρίτιδας
Καταπολεμά την νευρικότητα και το άγχος
Βοηθά στην αϋπνία
Βοήθεια για την εξάλειψη της κακή αναπνοής και της οσμής του σώματος

Πηγές http://www.medicalnewstoday.com/articles/266016.php
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635581.2012.719658?journalCode=hnuc20#.VKa_e9KsVJF
http://complete-health-and-happiness.com/thyme-essential-oil-kills-97-prostate-cancer-cells-vitro/


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου