Translate

Good Food Revolution

Παραγωγή 450 τόνων τροφίμων από 12 μόλις στρέμματα γης σε ένα χρόνο ακούγεται ακούγεται απίθανο. Και όμως υπάρχει ένα αγρόκτημα που το κατάφερε. Το εγχείρημα Growing Power είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε το 1993 στο Μιλγουόκι σαν φάρμα για να
μπορούν οι νέοι της περιοχής να έχουν μια θέση εργασίας και να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά, υψηλής ποιότητας, ασφαλή και οικονομικά τρόφιμα. Δημιούργημα του επαγγελματία μπασκετμπολίστα την δεκαετία του 70 Will Allen, ο οποίος αφού εγκατέλειψε το μπάσκετ και μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα σαν στέλεχος σε πολυεθνική και επέστρεψε στο Μιλγουόκι όπου μεγάλωσε με τους γονείς του , οι οποίοι ήταν αγρότες κόλιγοι, αγόρασε μια έκταση και ξεκίνησε να διαχειρίζεται την φάρμα Growing Power .

Χρησιμοποιώντας τις πλέον καινοτόμες τεχνικές έφτασαν σε επίπεδο να παράγουν απίστευτες ποσότητες φρέσκων βιολογικών προϊόντων και ψαριών. Συλλέγοντας βρόχινο νερό τροφοδοτεί ένα ενυδρείο με ένα υδροπονικό σύστημα, χρησιμοποιώντας τις εκκρίσεις των ψαριών σαν θρεπτικές ουσίες για τα φυτά, αυτό ονομάζεται ενυδρειοπονία και είναι μια συμβιωτική άλλα και βιώσιμη μέθοδος ψαριών και λαχανικών η οποία συνδυάζει τη ιχθυοκαλλιέργεια με την υδροπονία.






Παραγωγή ψαριών σε δεξαμενές και ταυτόχρονα λαχανικών τα οποία δεν στηρίζονται σε χώμα άλλα κατευθείαν σε νερό. Η ιδιοφυΐα πίσω από αυτή τη ρύθμιση είναι ότι η πηγή των θρεπτικών συστατικών επαναλαμβάνονται, δημιουργώντας ένα φυσικό ατελείωτο κύκλο. Τα συστήματα αυτά είναι εγκατεστημένα σε θερμοκήπια συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασίες, το πρόβλημα υπήρχε με τον πραγματικό ωφέλιμο χώρο του θερμοκηπίου γι αυτό και κατασκευάστηκαν με βασική αρχή την μέγιστη εκμετάλλευση του κάθε τετραγωνικού μέτρου, δημιουργώντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές καλλιέργειας που παράγουν 50000 $ ανά στρέμμα .





Είναι ένα πλήρες αυτάρκης αγρόκτημα το οποίο διαθέτει τις δικές του κυψέλες μελισσιών για την επικονίαση και την παραγωγή μελιού καθώς και εκτροφή ζώων για την παραγωγή κρέατος , αλλά και δικό του εκτροφείο γαιοσκωλήκων για την παραγωγή κομπόστ.

Το συγκεκριμένο προσφέρει μόνο 100% βιολογικά προϊόντα έχοντας όλα τα πιστοποιητικά για βιολογική καλλιέργεια αλλά και για Ορθή Γεωργική Πρακτική (GAP). Παρέχει επίσης προγράμματα εκπαίδευσης, και τεχνικής βοήθειας, το μήνυμά τους «από το λαό, για το λαό» .





Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου