Translate

Ο αργός θλιμμένος θάνατος των πολικών αρκούδων λόγω της αλλαγής του κλίματος(βίντεο)

Οι καταστροφικές συνέπειες της αλλαγής του κλίματος μπορεί να είναι αφηρημένες όταν μιλάμε για επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και μετατόπιση των καιρικών συνθηκών. Αλλά είναι τρομακτικά πραγματικές όταν
βλέπουμε τι κάνουν στις πολικές αρκούδες.

Ο φωτογράφος Paul Nicklen ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στα social media που τράβηξε στο Somerset Island, στο καναδικό έδαφος του Αρκτικού Κύκλου. Το βίντεο δείχνει μια μισοπεθαμένη, πολική αρκούδα που ψάχνει απεγνωσμένα για φαγητό, το δέρμα της κρέμεται από τα οστά της, τα πόδια της είναι τόσο αδύναμα που δύσκολα μπορεί να σταθεί. "Οι μύες ατροφούν. Δεν υπάρχει ενέργεια. Είναι ένας αργός, οδυνηρός θάνατος. ¨ γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας ο Paul Nicklen.

Η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί την μείωση των πάγων - του κύριου κυνηγετικού τόπου των αρκούδων, γεγονός που απειλεί την ύπαρξη των αρκούδων.

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι ο πληθυσμός της πολικής αρκούδας στη νότια όχθη του Μπόφορτ είχε μειωθεί κατά 40% λόγω της απώλειας πάγου. Μια μελέτη του 2017 από την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα και το Πανεπιστήμιο του Ουαϊόμινγκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρκούδες ξοδεύουν επίσης περισσότερη ενέργεια περπατώντας σε έναν «διάδρομο» του παρασυρόμενου θαλάσσιου πάγου που προκαλείται από τη θέρμανση και έχουν ανάγκη να τραφούν περισσότερο για να αντισταθμίσουν τη χαμένη ενέργεια. Σύμφωνα με την Washington Post (paywall), οι ερευνητές πιστεύουν ότι το 80% των πληθυσμών των πολικών αρκούδων θα μπορούσε να πεθάνει αν οι πάγος συνεχίσουν να εξαφανίζονται.

Ο Ντίλεν δήλωσε στο National Geographic , ότι το βίντεο που ανέβασε με την λιμοκτονούσα αρκούδα είναι μία από τις πιο οδυνηρές σκηνές που έχει δει στη ζωή του. Αλλά σκέφτηκε ότι ήταν απαραίτητο να δείξει στους ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα έβλεπαν ποτέ μια τέτοια σκηνή. « Όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι αρκούδες εξαφανίζονται, θέλω τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τι εννοούν», είπε.



Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου