Translate

Reduce, Reuse, Recycle (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση)

Τα τρία R ,Reduce, Reuse, Recycle (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) αντιπροσωπεύουν αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε αν θέλουμε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και να πετύχουμε εξοικονόμηση χρημάτων, ενέργειας και φυσικών πόρων.

Reduce (Μείωση ) Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αγοράζουμε πράγματα. Στην εποχή μας τα προϊόντα που αγοράζουμε είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι θα ήταν αν συμπεριλάμβαναν το κόστος της ρύπανσης που συνδέεται με την παραγωγή και τη διανομή τους. Έτσι έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι μπορούμε να καταναλώνουμε όσο θέλουμε χωρίς συνέπειες. Αγοράζουμε μόνο ό, τι χρειαζόμαστε .

Το δεύτερο βήμα Reuse (επαναχρησιμοποίηση ) είναι να σκεφτούμε τι μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αφού το αντικείμενο που αποκτήσαμε ολοκλήρωσε τον αρχικό σκοπό του .Ο σκοπός είναι να βρούμε μια άλλη χρήση γι αυτό είτε να το ανταλλάξουμε με κάτι άλλο ή απλά να το χαρίσουμε σε κάποιον που θα είναι πραγματικά χρήσιμο

Recycle (ανακύκλωση).Τέλος, όταν τα πράγματα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, πρέπει να τα ανακυκλώσουμε. Αν είναι οργανικά υλικά κάνοντας κομποστοποιήση, είτε αν πρόκειται για ανόργανα υλικά δίνοντας τα σε ανακύκλωση.

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου