Translate

Ηλεκτρική ενέργεια από τις βρύσες

Η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι αναμφίβολα ανανεώσιμη αλλά όχι πάντα «πράσινη», ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα. Στην προσπάθεια εξεύρεσης
εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων, η ενέργεια που μπορεί να αξιοποιηθεί από το μετακινούμενο νερό οδηγεί σε ορισμένες εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη κινητική δύναμη του νερού για να τρέχουν μύλους για περισσότερο από 2.000 χρόνια. Οι σύγχρονες μονάδες παραγωγής ενέργειας μετατρέπουν σήμερα τη μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Η υδροηλεκτρική ενέργεια επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός στροβίλου για τη μετατροπή της κινητικής ενέργειας ενός ποταμού ή ενός καταρράκτη σε μηχανική ενέργεια και στη συνέχεια έναν εναλλάκτη για τη μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια. Η παραγωγή όμως της υδροηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα όμως είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το φυσικό υγρό περιβάλλον.


Στο Portland στο Όρεγκον των ΗΠΑ παράγουν τώρα δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα κάθε φορά που ενεργοποιούν τη βρύση! Έχουν επινοήσει την υδροηλεκτρική βρύση. Η υδροηλεκτρική βρύση δημιουργεί δεν έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον, καθώς απλώς αξιοποιεί την ενέργεια του νερού που ήδη ρέει μέσα από τις σωληνώσεις. Όπως εξηγείται στην ιστοσελίδα Lucid Energy , "Ο υδροδυναμικός στρόβιλος έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και έχει δοκιμαστεί με εργαστήριο για να μεγιστοποιηθεί η αποδοτικότητα και η παραγωγή ενέργειας χωρίς να διακόπτεται η ροή του νερού. , το σύστημα παράγει ενέργεια σε ένα πολύ ευρύ φάσμα συνθηκών ροής, όγκων και ταχυτήτων ".

Στο Portland εγκατέστησαν πρόσφατα νέους σωλήνες νερού εξοπλισμένους με τέσσερις στροβίλους 42 ιντσών που δημιουργούν ηλεκτρική ενέργεια από το νερό που διέρχεται μέσα από αυτούς.


Τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν χιλιάδες χιλιόμετρα σωλήνες νερού, και είναι μια καθαρή και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας διαφορετική από τα παραδοσιακά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, και δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Είναι οικονομική και αποδοτική από πλευρά κόστους/απόδοσης. Επίσης, έχει μηδενικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα, καθιστώντας την 100% καθαρή και ασφαλή πηγή ενέργειας! Μήπως πριν καταστρέψουμε το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας γεμίζοντας ολόκληρη την χώρα με βιομηχανικά αιολικά πάρκα προς όφελος μόνο των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που ανακάλυψαν το νέο Ελντοράντο τους να αναζητήσουμε και άλλους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας με λιγότερο κόστος και με μηδενικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον ;

Τάσος Τσακάλης

* Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με ενεργό URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου