Translate

Η Monsanto σκέφτεται να μηνύσει τον Neil Young για το άλμπουμ του , The Monsanto Years.

Η Monsanto, ο πολυεθνικός όμιλος αγροχημικών προϊόντων που είναι γνωστός ως ένας από τους πρώτους που αγκάλιασε τη γενετική τροποποίηση των τροφίμων, αποφάσισε να αναλάβει νομική δράση εναντίον του Neil Young για το

CD του 2015, The Monsanto Years . Ο Neil Young, , έγραψε το concept album σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές της Monsanto, των Starbucks και άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που συγκέντρωσε ο Guardian , η Monsanto άρχισε να συλλέγει στοιχεία για τον Neil Young μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τον Ιουνίο του 2015, δημιουργώντας εσωτερικά διαγράμματα και γραφήματα με βάση τις αναφορές στα social media του Neil Young. Η Monsanto διοργάνωσε επίσης μια

εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για να αμφισβητήσει τις επικριτικές δηλώσεις των στίχων του Neil Young. H Monsanto λειτουργούσε ένα «κέντρο πληροφοριών» για να παρακολουθεί και να συλλέγει στοιχεία για δημοσιογράφους ακτιβιστές και όσους επικρίνουν την εταιρεία. Τα έγγραφα επίσης αποκαλύπτουν ότι η Monsanto «παρακολουθούσε συζητήσεις» για την επερχόμενη συναυλία Farm Aid, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Neil Young o Willie Nelson , o John Mellencamp και o Dave Matthews .

Ο Neil Young ήταν πάντα παθιασμένος με τη οικολογική γεωργία και τις ασφαλείς διατροφικές πρακτικές , έχοντας σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του φεστιβάλ μουσικής Farm Aid κάθε χρόνο. Το Farm Aid είναι ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ που βοηθά τους τοπικούς αγρότες , συμβάλλοντας στην εξασφάλιση περισσότερων θρεπτικών τροφίμων και ασφαλέστερων γεωργικών πρακτικών.Δεν είναι περίεργο γιατί η Monsanto είχε επιλέξει τον Young ως έναν από τους ανθρώπους για να παρακολουθήσει, καθώς ο τραγουδιστής έχει μια απίστευτα μακρά ιστορία να συμπαραστέκεται τους μικρούς αγρότες.




Τάσος Τσακάλης

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου