Translate

Η επανάσταση των λαχανόκηπων (Βίντεο)

Photo credit : Pixabay
Η Pamela Janice Warhurst είναι Βρετανή περιβαλλοντική ακτιβίστρια και συνιδρύτρια του The Incredible Aquagarden, μιας κοινωνικής επιχείρησης που διδάσκει την αστική γεωργία στο Todmorden , Δυτικό Γιορκσάιρ.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ότι διεγείρουμε μια συζήτηση για το φαγητό, για την προσωπική ευθύνη, για τη φροντίδα, για τις θετικές ενέργειες, για την κοινότητα - μέσα από τη δύναμη των τροφίμων» .Η Warhurst πιστεύει στη δύναμη των μικρών ενεργειών για να αλλάξει ο κόσμος και ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα μέρος της λύσης για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος
"Το φαγητό είναι η μόνη γλώσσα που μας ενώνει όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα, τον πολιτισμό ή την ικανότητά μας".
"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι πρέπει να συνεργαστούμε εάν επρόκειτο να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον", είπε. "Και πρέπει να το κάνουμε μαζί και σαν κοινότητα και όχι μόνο στους δικούς μας κήπους".

Η Pamela Warhurst λέει στο βίντεο πώς η ίδια και μια ομάδα εθελοντών αποφάσισαν να μετατρέψουν αχρησιμοποίητα κομμάτια γης σε κοινοτικούς λαχανόκηπους στην πόλη τους.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου