Translate

Κι όμως το facebook όχι μόνο σας ακούει αλλά καταγράφει και τις συνομιλίες σας

Το Facebook κατέγραφε φωνητικές συνομιλίες των χρηστών του μέσω των μικροφώνων του τηλεφώνου τους. Πληρώνοντας εκατοντάδες εξωτερικούς εργολάβους για να μεταγράψει κλιπ ήχου σε κείμενο σύμφωνα με το Bloomberg . Οι εργολάβοι δήλωσαν στο Bloomberg ότι
πληρώθηκαν για να ακούσουν αμέτρητες συνομιλίες μεταξύ των χρηστών του Facebook Messenger, αν και η εταιρεία δεν τους εξήγησε ποτέ γιατί χρειάζονται τις μεταγραφές. Το Facebook επιβεβαίωσε ότι είχε μεταγράψει τον ήχο των χρηστών και δήλωσε στο Bloomberg ότι οι εγγραφές αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να ελέγξουν την απόδοση της ομιλίας που αναγνωρίζει την τεχνητή νοημοσύνη … μια ανησυχητική παραδοχή ότι η εταιρεία παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών και ότι δεν θα το κάνει πλέον, και ότι έχει σταματήσει να το κάνει πριν από μια εβδομάδα, ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη 13 Αυγούστου .

Οι αποκαλύψεις για το Facebook έγιναν αφού οι εργολάβοι που το είχαν αναλάβει διαπίστωσαν ότι το Facebook δεν αναφέρει τις ηχογραφήσεις στην πολιτική του για την χρήση των δεδομένων - και γι αυτό εξέφρασαν τις ανησυχίες ότι αυτό ήταν ίσως ανήθικο.

Το Facebook το οποίος μόλις ολοκλήρωσε τον διακανονισμό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου μετά από μια έρευνα σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, στο παρελθόν είχε αρνηθεί ότι συλλέγει ήχο από χρήστες για να καθορίσει έτσι τις διαφημίσεις ή το τι θα βλέπουν οι χρήστες στις ενημερώσεις τους.

Η πολιτική χρήσης των δεδομένων του Facebook , που αναθεωρήθηκε πέρυσι για να γίνει πιο κατανοητή για το κοινό, δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στον ήχο. Ωστόσο, αναφέρει ότι το Facebook θα συλλέγει "περιεχόμενο, επικοινωνίες και άλλες πληροφορίες που παρέχετε" όταν οι χρήστες "μιλούν ή επικοινωνούν με άλλους".


Απέναντι Όχθη

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου