Translate

"Time to rebel": "Είναι καιρός να εξεγερθείς." Η Greta Thunberg και οι "The 1975" σε ένα τραγούδι με ένα ισχυρό μήνυμα.



Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg συνεργάστηκε με το βρετανικό indie-pop-rock, τους “The 1975”, και κυκλοφορήσαν ένα νέο τραγούδι στο νέο cd του γκρουπ : Notes on a Conditional Form και ζητά μαζική πολιτική ανυπακοή για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η κυκλοφορία του τραγουδιού συνέπεσε με ένα μεγάλο κύμα
καύσωνα που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη.Οι στίχοι του τραγουδιού είναι αποσπάσματα από ομιλίες της Greta Thunberg για την κλιματική κρίση στο φόρουμ του Νταβός και την διάσκεψη του OHE για το κλήμα Η Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία, η οποία έγινε το πρόσωπο της προηγούμενης χρονιάς για τον αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής και την έμπνευση εκατομμυρίων νέων σε ολόκληρο τον .

"Η μουσική έχει τη δύναμη να σπάσει τα εμπόδια και τώρα πρέπει πραγματικά να σπάσουμε μερικά εμπόδια αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

Η Greta Thunberg δήλωσε: “Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να βγάλω το μήνυμά μου σε ένα νέο ευρύ κοινό με ένα νέο τρόπο. Νομίζω ότι είναι σπουδαίο το γεγονός ότι οι “The 1975” ασχολείται τόσο ενεργά με την κλιματική κρίση. Χρειάζεται γρήγορα να εμπλακούμε άνθρωποι σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας”.




Είμαστε τώρα στην αρχή μιας κλιματικής και οικολογικής κρίσης.

Και πρέπει αυτό να το ονομάσουμε αυτό που είναι. ΕΠΕΙΓΟΝ.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και ότι δεν έχουμε ακόμη όλες τις λύσεις. Εκτός αν αυτές οι λύσεις σημαίνουν ότι απλά σταματάμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα.

Παραδεχόμαστε ότι χάνουμε αυτή τη μάχη.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι παλαιότερες γενιές απέτυχαν. Όλα τα πολιτικά κινήματα στην παρούσα μορφή τους έχουν αποτύχει.

Αλλά ο homo sapiens δεν έχει ακόμη αποτύχει


Ναι, αποτύχαμε, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος να γυρίσουμε τα πάντα. Μπορούμε να το διορθώσουμε. Έχουμε ακόμα τα πάντα στα χέρια μας.

Αλλά αν δεν αναγνωρίσουμε τις γενικές αποτυχίες των σημερινών συστημάτων μας, πιθανότατα δεν έχουμε καμία πιθανότητα.

Αντιμετωπίζουμε μια καταστροφή ασυγκίνητων δεινών για τεράστιες πληθυσμούς ανθρώπων. Και τώρα δεν είναι η στιγμή να μιλάμε ευγενικά ή να εστιάζουμε στο τι μπορούμε ή δεν μπορούμε να πούμε. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε καθαρά.



Η Greta τελειώνει το τραγούδι με μια ανοιχτή έκκληση για πολιτική ανυπακοή. "Σας παρακαλώ να ξυπνήσετε και να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές. Oι κανόνες πρέπει να αλλάξουν. Όλα πρέπει να αλλάξουν και ξεκινάme σήμερα », λέει. 

"Είναι καιρός να εξεγερθείτε ."

Τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα θα πάνε στο Extinction Rebellion

Τάσος Τσακάλης


*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου