Translate

Το πρώτο αεροπλάνο κάνναβης

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι γρήγορα και βολικά, αλλά αφήνουν μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα. Για το λόγο αυτό, η καναδική εταιρεία Hempearth αναπτύσσει το πρώτο αεροσκάφος  που κατασκευάζεται  από ίνες κάνναβης. σκάφος, μονώσεις.
πτερύγια, καθίσματα κλπ και θα λειτουργεί με βιο-καύσιμα από κάνναβη . Η κάνναβη ως εναλλακτική λύση στα συνθετικά πλαστικά έχει ήδη καθιερωθεί. Τα βιοκαύσιμα με βάση το κάνναβη υπάρχουν ήδη πολύ καιρό. Αρχικά ο θρυλικός Henry
Ford τα χρησιμοποίησε ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά καύσιμα. Τα καύσιμα με βάση την κάνναβη είναι μια βιώσιμη πηγή ενέργειας.Τώρα ήρθε ο καιρός να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία καυσίμων των αερομεταφορών. Η Hempearth έχει ήδη παραγάγει δείγματα καυσίμων κάνναβης στην Κόστα Ρίκα το 2016.

Γιατί κάνναβη;

Γιατί η κάνναβη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και πιο ευπροσάρμοστα φυτά στον πλανήτη. Είναι 10 φορές ισχυρότερη από το χάλυβα αλλά περισσότερο εύπλαστη από το χάλυβα ΄ή το αλουμίνιο.και σαν υλικό είναι πιο ιδανική για την τεχνολογία των αερομεταφορών. Επιπλέον, η κάνναβη είναι λιγότερο τοξική από τα παραδοσιακά αεροδιαστημικά υλικά , όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα. Δεν απαιτεί εξόρυξη όπως τα άλλα καύσιμα. Η καλλιέργεια της είναι απίστευτα φιλική προς το περιβάλλον. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σε συνθήκες σχετικά χαμηλής ποιότητας εδαφών, απαιτεί λιγότερα λιπάσματα και επιστρέφει το 70% των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών στο έδαφος.Απαιτεί λιγότερο νερό για να αναπτυχθεί από το βαμβάκι και αποτοξινώνει και εμπλουτίζει το έδαφος μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται φυτοθεραπεία . Δεν έχει σχεδόν καμία περιβαλλοντική επίπτωση.

Τα βιοκαύσιμα με βάση την κάνναβη προέρχονται εξ ολοκλήρου από γεωργικές πηγές. Αυτό σημαίνει ότι η κάνναβη αποτελεί ουσιαστικά ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Η βιολογική προέλευση των βιοκαυσίμων κάνναβης σημαίνει επίσης ότι το αποτύπωμα ρύπανσης αυτών των καυσίμων είναι πολύ μικρότερο από εκείνο άλλων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά από τα ορυκτά καύσιμα.

Η καινοτομία αυτή της Hempearth είναι η πρώτη στον κόσμο των αερομεταφορών. Το πρώτο αεροπλάνο κάνναβης θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και πωλεί μια ποικιλία από βιολογικά προϊόντα κάνναβης. Ο κατάλογός τους περιλαμβάνει βρώσιμα προϊόντα κάνναβης, έλαια, σανίδες του σερφ, κινητά τηλέφωνα από κάνναβη. Επίσης ήδη συνεργάζεται και με άλλες κατασκευαστικές αεροπορικές εταιρείες .

Τάσος Τσακάλης

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου