Translate

Οι χειμώνες θα είναι πιο κρύοι επειδή ο πλανήτης θερμαίνεται.

Η περασμένη χρονιά ήταν η τέταρτη πιο καυτή χρονιά (1) σε ιστορικό επίπεδο. Τον προηγούμενο Ιούνιο, η Γροιλανδία έχασε δύο δισεκατομμύρια τόνους πάγου (2).
Η Αρκτική θερμαίνεται δύο φορές πιο γρήγορα από ότι ο

υπόλοιπος πλανήτης (3). Λόγω του θερμού αέρα, ο πάγος της Αρκτικής της θάλασσας λιώνει, μετατρέποντας την επιφάνεια από μια επιφάνεια που αντανακλά σε μια που απορροφά την ηλιακή ενέργεια, θερμαίνοντας το νερό ακόμη περισσότερο. Χωρίς την κάλυψη πάγου, το νερό εξατμίζεται, συμβάλλοντας σε αέρια θερμοκηπίου. Ένας φαύλος κύκλος.

Τα αέρια του θερμοκηπίου που θεωρούνται περισσότερο υπεύθυνα για την υπερθέρμανση του πλανήτη - έχουν φθάσει τα 415 PPM (μέρη ανά εκατομμύριο), τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία. Όταν όμως έρθει ο επόμενος χειμώνας, μπορεί να είναι πιο κρύος από ποτέ και να διαρκέσει περισσότερο.

Υπάρχει σχέση ανάμεσα στον εξαφανισμένο πάγο της Αρκτικής και τον ακραίο καιρό; Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε πως συνδέονται και πως η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε ψυχρούς χειμώνες.


(1)  https://www.climatecentral.org/gallery/graphics/the-10-hottest-global-years-on-record
(2)  https://edition.cnn.com/2019/06/14/us/greenland-sudden-ice-melt-wxc/index.html
(3)  https://www.upi.com/Science_News/2018/12/12/NOAA-Arctic-warming-at-twice-the-rate-of-the-rest-of-the-planet/5141544580754/

Photo credit : Pixabay


Τάσος Τσακάλης


*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου