Translate

Η Ελλάδα στις δέκα καλύτερες χώρες για να ζεις στην ύπαιθρο.

Ο Δείκτης Fresh Air Living Index παρουσιάζει κάθε χρόνο τις καλύτερες χώρες σε όλο τον κόσμο να ζει κάποιος στην ύπαιθρο με βάση κριτήρια όπως ο αριθμός μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής
Κληρονομιάς της UNESCO , της
ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ο αριθμός αναγνωρισμένων πεζοπορικών διαδρομών.

Στην πρώτη θέση είναι η Ισπανία , με πολύ χαμηλή βαθμολογία ατμοσφαιρικής ρύπανσης και υψηλό ποσοστό για την ελκυστικότητα των φυσικών μνημείων (που υπολογίζει σε ποιο βαθμό οι διεθνείς τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα κυρίως για τα φυσικά προτερήματά της). Βασικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην Ισπανία είναι η Gaztelugatxe, ένα μικρό νησάκι στην Μπισκάγια ,και ο εθνικός δρυμός Somiedo, κοντά στα βουνά της Κανταβρίας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά μνημεία της Βιόσφαιρας της UNESCO και μια ζώνη ειδικής προστασίας των πτηνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ισπανία διαθέτει τη μεγαλύτερη έκταση άγριας, αδάμαστης φύσης στην Ευρώπη. Μερικά από τα πιο σπάνια πλάσματα της ηπείρου, ανάμεσά τους λύκοι, αρκούδες και αρπακτικά επιβιώνουν εδώ. Η ποικιλομορφία είναι πραγματικά συναρπαστική.
Κόρδοβα

Η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση χάρη, επειδή έχει διάσημες πεζοπορικές διαδρομές και άριστη βαθμολογία ποιότητας αέρα αλλά και σημαντικά αρχαία μνημεία όπως η Ακρόπολη.
Φαράγγι Δημοσάρη, Καρυστία Εύβοια

Μετά την Ισπανία και την Ελλάδα, οι υπόλοιπες 5 κορυφαίες χώρες είναι: 
3. Κόστα Ρίκα
4. Νέα Ζηλανδία
5. Μεξικό 
ΟΙ δέκα πρώτες χώρες :

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου