Translate

Τα 20 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά

Φυσικά αντιβιοτικά είναι τροφές οι οποίες περιέχουν φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες διεγείρουν την ανοσοποιητική λειτουργία, αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού σε μολύνσεις και παθογόνα βακτήρια, βοηθούν επίσης το σώμα να μένει υγιές, ενισχύουν το ανοσοποιητικό
σύστημα και παρέχουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες για τη γενική υγείαμας.Μέχρι τη δεκαετία του 1940 που αναπτύχθηκε η σύγχρονη φαρμακευτική βιομηχανία υπήρχαν τρόφιμα και βότανα που βοηθούσαν στην προστασία από μολύνσεις και ασθένειες σε καθημερινή βάση, σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι τροφές και τα βότανα δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και να προστατεύουν το οργανισμό μας και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

20.Μέλι. Έχει αντιμικροβιακά ένζυμα που βοηθούν στην απελευθέρωση του
υπεροξειδίου του υδρογόνου. Στην αρχαία κινεζική ιατρική, το μέλι χρησιμοποιήθηκε για την εναρμόνιση του ήπατος, την ανακούφιση του πόνου και την εξουδετέρωση των τοξινών. Αποδείχθηκε ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων: Salmonella,coli, το σταφυλόκοκο.Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επομένως μπορεί να βοηθήσει με τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επίσης έχει αντι-βακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει σε εγκαύματα και πληγές ως θεραπεία πρώτης βοήθειας. Προστατεύει τα κύτταρα για να μη καταστραφούν από τις ελεύθερες ρίζες Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.


19.Σκόρδο. Σκοτώνει τα παθογόνα βακτήρια αλλά και τους μύκητες και τους ιούς χωρίς να βλάπτει την ευεργετική χλωρίδα του εντέρου.Έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, και αντι-ιικές ιδιότητες. Προάγει την υγιή ανάπτυξη της εντερικής χλωρίδας δρώντας ως προβιοτικό Είναι αντιοξειδωτικό,προστατεύει από τις βλάβες του DNA.Ωφελεί την πέψη, το οποίο είναι καλό για όλο το σώμα. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες (C, B 1, B 2, B 3).Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι περιέχει Allicin. Allicin είναι μια πτητική ένωση η οποία δρα ως αντιβιοτικό . Βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια στο σώμα μας να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις. Βακτήρια όπως το E. coli, Lactobacillus H.pylori μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς με το σκόρδο. Χρησιμοποιείται ως φυσικό συντηρητικό σε τρόφιμα.


18. Κουρκούμη. Η κουρκούμη ήTurmeric είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην
παραδοσιακή ινδική μαγειρική για αιώνες, είναι ένα πορτοκαλοκίτρινο μπαχαρικό σε μορφή σκόνης που χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό σε διάφορα φαγητά .Λειτουργεί όμως σαν αντιβιοτικό για το οποίο χρησιμοποιείται για τα κοψίματα και τις πληγές σκοτώνει τα βακτήρια πολύ γρήγορα και επιταχύνει την επούλωση. Επιπλέον χρησιμοποιείται επίσης σε ψωρίαση, λέπρα και δερματικά έλκη.
Άλλες χρήσεις:Βοηθά στην βήχα. Χαμηλώνει την υψηλή χοληστερόλη. Δρα ως αναλγητικό για να μειώσει τον πόνο.Είναι ένα φυσικό αντι-φλεγμονώδες. Θεραπεύει το φούσκωμα και το έλκος στομάχου.


17. Μούρα
Είτε πρόκειται για cranberry, blueberry, goji berry, μούρα , βατόμουρα ή οποιαδήποτε άλλη οικογένεια μούρων, τα φρούτα αυτά έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν το βακτήριο E. coli .Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικό. Διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου μέσα στα όρια του φυσιολογικού. Βελτιώνουν την πέψη. Βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα.

16. Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση
Σήμερα όλο και περισσότεροι γιατροί συστήνουν να πάρετε
προβιοτικά, σε συνδυασμό με αντιβιοτική θεραπεία για να αντικαταστήσετε τα καλά βακτήρια στη μικροχλωρίδα του πεπτικού σύστηματος. Το γιαούρτι είναι μια τροφή που έχει υποστεί ζύμωση που μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά. Επίσης άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι τουρσιά με λαχανικά , kombucha , κεφιρ κ.λπ. τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την πέψη και την υγειά των εντέρων.
Τα είδη διατροφής που έχουν υποστεί ζύμωση έχει ευεργετικά βακτήρια σε αυτούς που βοηθούν στην καταπολέμηση των μη ευεργετικά βακτήρια. Που έχουν υποστεί ζύμωση είδη τροφίμων περιέχουν προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα και όχι μόνο αυτό, αλλά και για την υγεία ενισχύοντας τα θρεπτικά συστατικά πάρα πολύ.


15. Λάχανο
Μέλος της οικογένειας των σταυρανθών , μαζί με το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο έχει αναγνωριστεί από καιρό για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Το λάχανο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων όπως το H.pylori. Επίσης είναι αντιφλεγμονώδες. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.Περιέχει βιταμίνη C. Είναι αντι-οξειδωτικό. Πλούσιο σε ενώσεις του θείου οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι φυσικό αντιβιοτικό και ένα φλιτζάνι χυμός λάχανου παρέχει περίπου το 75 % της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C. Χυμός λάχανο συνιστάται ιδιαίτερα για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου. Μισό φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάχανο 2-3 φορές την ημέρα, ανάμεσα στα γεύματα για δύο εβδομάδες. Προσθέστε μισό κουταλάκι μέλι και πιείτε το αργά.

14. Γαρύφαλλο Χρησιμοποιείται συνήθως σαν καρύκευμα να δώσει γεύση στα μαγειρεμένα
φαγητά και γλυκά. Το γαρυφαλέλαιο είναι ένα καταπληκτικό αναλγητικό για τον πόνο των δοντιών. Καταπολεμά το άγχος. Χρήσιμο κατά τη διάρκεια του βήχα.Μπορεί να χορηγείται κατά τη διάρκεια της ναυτίας.Μειώνει το φούσκωμα. Θεραπεύει την ακμή.


13. Καρύδα
Ο φυσικός χυμός της καρύδας είναι αντι-βακτηριακό και δίνεται σε βακτηριακή μόλυνση που προκαλείται από τη χολέρα Το λάδι της καρύδας βοηθά στην καταπολέμηση του μύκητα Κάντιντα (Candida albicans)

Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση του αίματος.Περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνη Β που βοηθά στην αντικαταστήση τα φθαρμένα ιστών και κυττάρων.



12. Κύμινο
Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην δυσπεψία, στον ύπνο. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Καρδιοτονωτικό, σε ταχυπαλμίες, στομάχι, γαστρικούς σπασμούς, βαρηκοϊα, διουρητικό,μετεωρισμό. (ΟΧΙ περισσότερο από 3-4 μέρες συνέχεια).


11. Τζίντζερ (Πιπερόριζα)Η πιπερόριζα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής στην
Ασία. Διαθέτει μια έντονη γεύση αλλά και μια σειρά από οφέλη. Το φρέσκο ​​τζίντζερ αυξάνει επίσης την παραγωγή οξέων στο στομάχι και βοηθά στην δυσπεψία.Έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα και του κρυολογήματος. Οι φρέσκες ρίζες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνουν τους πόνους των αρθρώσεων..


10. Λεμόνι
Όπως το σκόρδο, έτσι και το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά σαν, φυσικό αντιβιοτικό. Μια σειρά από έρευνες και μελέτες έχουν δείξει τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Πιο συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Φαρμακολογίας & Τοξικολογίας, της Αγγλίας έδειξε ότι το λεμόνι περιέχει τετραζίνη και η κουμαρίνη - δύο ενώσεις ευεργετικές στην πρόληψη των παθογόνων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.Βοηθά στην πέψη. Χρησιμοποιείται για την ακμή. Προάγει την απώλεια βάρους.Βοηθά στη μείωση της αλκαλική επίδρασης.

9. Ρόδια


Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων (ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, ψευδάργυρος, σελήνιο), σε υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες. Ένα μόνο ρόδι μπορεί να καλύψει το 40% της ποσότητας σε βιταμίνη C και το 25% της ποσότητας σε φυλλικό οξύ που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Πρόσφατες μελετες αποδεικνύουν την συνεργικη δράση των συστατικών του και ένα ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων (ιδίως ως προς τον καρκίνο του προστάτη). Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από υπεριώδη ακτινοβολία. Πιθανές άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν πρόληψη βρεφικής εγκεφαλικής ισχαιμίας, alzheimer, αρθρίτιδα, παχυσαρκία και ανδρική στειρότητα.


8. Καρότα
Λαχανικό φάρμακο θεωρείται το καρότο. Αυτή η πορτοκαλί ρίζα

είναι ανεκτίμητη εάν αναλογιστεί κανείς τις ιδιότητες της.- Η μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών Β1, Β2, νιασίνη, Ε ,μετάλλων (κάλλιο, νάτριο, ασβέστιο, φωσφόρο, χαλκό κ.α) βοηθάει τον οργανισμό να προλάβει και να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας.- Το Β καροτένιο, πρόδρομος της βιταμίνης Α, είναι ένα δυνατό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τον εκφυλισμό των κυττάρων. Έτσι προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα, του δέρματος, του παχέως εντέρου. Ο χυμός του καρότου εξισορροπεί την εντερική χλωρίδα ειδικά κατά την διάρκεια της ανάρρωσης και μετά από παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών ή χημικών φαρμάκων. Το καρότο ωμό βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, και βρασμένο στην διάρροια. Προστατεύει το στομάχι τονώνει το ήπαρ, προλαμβάνει λοιμώξεις του αναπνευστικού, προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία. Κάνει καλό στην όραση. Βοηθάει στη βελτίωση του δέρματος. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αντι-ιική δράση. Βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία.



7. Ανανάς

Πλούσια πηγή βιταμίνης C. Περιέχει βρωμελαϊνη, το ένζυμο αυτό, που βρέθηκε στον ανανά, είναι ένα φυσικό αντι-φλεγμονώδες.
Βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του λαιμού και μειώνει τον πόνο. Εξουδετερώνει την οξύτητα. Βοηθά στην πέψη. Περιέχει το β-καροτένιο που είναι καλό για την όραση. Περιέχει κάλιο που βοηθάει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

6. Κρεμμύδι Ως συγγενής του σκόρδου, το κρεμμύδι έχει μεγάλες αντιβιοτικές ιδιότητες που
είναι γνωστές εδώ και αιώνες Διαθέτει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες όπως η ανακούφιση της στηθάγχης, έχει αναλγητικές ιδιότητες , αντι-καρκινικές, καθώς και ενώσεις του θείου οι οποίες έχουν μια φυσική ιδιότητα να καταπολεμάει τα βακτήρια και τις ελεύθερες ρίζες, είναι αντι-φλεγμονώδες . Μειώνει την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Μειώνει τα τριγλυκερίδια. Ενεργεί ως καθαριστής αίματος. Ενεργεί ως διαλυτικό του αίματος μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων.



5. Μηλόξυδο
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το μηλόξιδο περιέχει αντισηπτικές και αντιβιοτικές ουσίες και μπορεί αλκαλοποιεί το σύστημά μας με φυσικό τρόπο . Μπορεί να βοηθήσει στη διατήριση του φυσικών βάρος μσας. Μείωνει τη χοληστερόλης. Βοηθάει στη θεραπεία πολλών λοιμώξεων, όπως λοίμωξη από κάντιντα, μόλυνση κόλπων οδού και λοιμώξεις των ούλων. Λειτουργεί, επίσης, να αντιδράσει με ορισμένες τοξίνες στο σώμα μας και βοηθά στην εξουδετέρωση τους σε λιγότερο τοξική μορφή. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Διατηρεί ένα ισορροπημένο pH. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου μας στο αίμα.

4. Εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς Οφέλη : Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος λόγω
του ενεργού συστατικού τους, την ελαιοευρωπαΐνη. Η αποτελεσματικότητα κατά πολλών παθογόνων, μπορεί να ωφελήσει στην αντιμετώπιση των ιών της γρίπης, του έρπητα, μύκητες (υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων - Yeast Syndrome), βακτήρια (11 ειδών). Έχουν αναφερθεί θεαματικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση έντονων συμπτωμάτων του AIDS με χορήγηση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτική δράση. Η αναστολή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης, που προκαλεί η ελαιοευρωπαΐνη των φύλλων ελιάς, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ταυτόχρονη παρουσία της «αντιοξειδωτικής» βιταμίνης Ε που υπάρχει σε αφθονία στα φύλλα ελιάς, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εν λόγω δράση. Αντιυπερτασική δράση. Από τη δεκαετία του 1950, υπάρχουν κλινικά δεδομένα για τη χρήση των φύλλων ελιάς στη θεραπεία της υπέρτασης, μέσω της αγγειοδιασταλτικής τους δράσης. Αναστολή συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Αυτή η ιδιότητα μετατρέπει τα φύλλα ελιάς, σε σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και την αποφυγή επικίνδυνων θρόμβων. Αύξηση ενεργητικότητας - Αντιμετώπιση χρόνιας κόπωσης. Η κατανάλωση φύλλων ελιάς έχει αναφερθεί πολλάκις από ασθενείς, αλλά και από υγιή άτομα, ότι προσδίδει μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Αυτή η μεγαλύτερη ενεργητικότητα, δυνητικά μπορεί να αυξήσει την απόδοση στην εργασία, την επίδοση στον αθλητισμό. Επίσης, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά ταχείας ανάρρωσης από χρόνια κόπωση με τη συχνή και συστηματική κατανάλωση φύλλων ελιάς.


3. Ευκάλυπτος
Η επίδραση των παθογόνων βακτηρίων που υπάρχουν στο αναπνευστική οδό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ευκάλυπτο. Επιπλέον, χρησιμοποιείται επίσης για τη στοματική υγιεινή συντήρηση καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες , επίσης στην οδοντιατρική περίθαλψη. Δρα ως αναλγητικό για μυϊκούς πόνους. Λειτουργεί ως αντι-φλεγμονώδες. Βοηθά επίσης να ρυθμίστουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για γρίπη, νευραλγίες, ρευματισμούς, βρογχίτιδα, άσθμα, για το νέφος, εντερικά παράσιτα, για πυόρροια, διαβήτη, καθαρίζει το αναπνευστικό. Θεωρείται επίσης ένα φυσικό αντισηπτικό . Πριφυλάξεις. Σε μεγάλες δόσεις επηρεάζει τα νεφρά.

2. Tea Tree (Melaleuca alternifolia) : Το αιθέριο έλαιο τσαγιού είναι ευεργετικό
σε τόσες πολλές εφαρμογές ι λόγω της μοναδικής ικανότητας του να λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι όλων των μολυσματικών οργανισμών: ιούς, βακτήρια και μύκητες. Το Tea Tree είναι αποτελεσματικό για τη φροντίδα του τραύματος και τη στοματική υγεία. Είναι ένα καταπληκτικό αιθέριο έλαιο πολλαπλών χρήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το έκζεμα και την ψωρίαση,την καταπολέμηση της ακμής  Έχει ιδιότητες επούλωσης πληγών. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή. Προφυλάξεις. Άνθρωποι με ευαισθησία στο αιθέριο έλαιο τσαγιού πρέπει να αποφεύγουν την εφαρμογή του καθώς προκαλεί οίδημα και ερυθρότητα με κνησμό.


1.Ρίγανη αιθέριο έλαιο. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι η δράση του αιθέριου ελαίου ρίγανης στην καταπολέμηση ενός ευρέος φάσματος βακτηριδίων και μυκήτων είναι καταπληκτικές. Ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό που καταπολεμά αποτελεσματικά τους μικροοργανισμούς χωρίς να βλάπτει την εντερική χλωρίδα! Το αιθέριο έλαιο ρίγανης περιέχει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιιικές, αντιφλεγμονώδης, αναλγητικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μια έκθεση από το Science Daily το 2001 διαπίστωσε ότι μικρόβιο-θανάτωση ιδιότητες σε λάδι ρίγανη ήταν εξίσου αποτελεσματικά με τα αντιβιοτικά.Η θυμόλη που περιέχει δρα στην εξωτερική μεμβράνη τοιχώματος των βακτηρίων και τα σκοτώνει. Είναι ενεργό κατά των E. coli, Staphylococcus, καμπυλοβακτηρίδιο, σαλμονέλα, λιστέρια και μερικές άλλες βακτηριακές λοιμώξεις.Βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Προστατεύει από τον καρκίνο. Βοηθά στην ανακούφιση από κράμπες της περιόδου.
Βότανα
Υπάρχουν και άλλα πολλά βότανα με φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες, αυτά που αναφέρονται παρακάτω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση .

Καγιέν
Θυμάρι
Μέντα
Βασιλικός
Κανέλα
Φασκόμηλο
Δενδρολίβανο
Βαλσαμόχορτο
Δάφνη
Πιπεριέςτσίλι
Μαντζουράνα
Κολίανδρος
Άνηθος
Μοσχοκάρυδο
Κάρδαμο
Τζίντζερ
Γλυκάνισος
Μάραθος
Μαϊντανός


Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment