Translate

Επτά από τα πιο σημαντικά αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες που έχουν εφαρμοστεί από τους αρχαίους χρόνους. Είναι γνωστό ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να επηρεάσουν τα λιπίδια της κυτταρικής μεμβράνης, όπως επίσης και τα επίπεδα των
ορμονών, και μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν να ανασταλεί η ανάπτυξη βακτηρίων.
Ακολουθούν επτά από τα πιο ευεργετικά αιθέρια έλαια που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας. Σιγουρευτείτε όμως ότι είναι φρέσκο και ότι είναι 100% καθαρό αδιάλυτο έλαιο υψηλής ποιότητας. Τα αιθέρια έλαια εμφανίζουν αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές, αντι-ιικές, αντι-φλεγμονώδης, αντισηπτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες.
Λεβάντα(Lavandula angustifolia): Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει πολλές
θαυμάσιες
χρήσεις. Είναι ένα από τα πιο γνωστά επουλωτικά και αναπλαστικά για την επιδερμίδα έλαια. Περιέχει πάνω από 150 ενεργά συστατικά, γεγονός που εξηγεί την αποτελεσματικότητά της στο να βοηθάει στους πόνους από τα τσιμπήματα των εντόμων αλλά και τους ρευματισμούς. Βοηθά στην αϋπνία, χαλαρώνει , ηρεμεί ανακουφίζει από τον πόνο, και καταπολεμάει τις λοιμώξεις.


Tea Tree (Melaleuca alternifolia)Το δέντρο τσαγιού λόγος αιθέριο έλαιο είναι ευεργετικό σε τόσες πολλές εφαρμογές είναι λόγω της μοναδικής ικανότητας του να λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι όλων των τριών κατηγοριών των μολυσματικών οργανισμών: ιούς, βακτήρια και μύκητες. Το Tea Tree είναι αποτελεσματικό για τη φροντίδα του τραύματος και τη στοματική υγεία. Είναι ένα καταπληκτικό αιθέριο έλαιο πολλαπλών χρήσεων.



Μέντα( Mentha Piperita ): Η μέντα ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και 
βοηθά με πεπτικά προβλήματα. Βοηθαει στο κυκλοφοριακό. Επίσης στην καταπολέμηση της νευρικής ανορεξίας, της πνευματικής κούρασης, της δυσπεψίας, της δυσοσμίας του στόματος, της μυκητώδους στοματίτιδας, του πυρετού, της ρινικής συμφόρησης, των νεύρων, του στρες, του πονοκέφαλου, της ημικρανίας και του ίλιγγου, στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως δερματίτιδα, ακμή, κηλίδες, μελάνιασματα, ψώρα, δαγκώματα και τσιμπίματα εντόμων. στο πλύσιμο του στόματος, στον πονόδοντο και στις κράμπες του στομάχου, τέλος θεωρείται ότι βοηθάει στις περιπτώσεις τριχόπτωσεις.

Δεντρολίβανο (Rosmarinus Officinalis  ):  βοηθά με τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Είναι επωφελής για την υγεία του ήπατος, τονώνει τον οργανισμό και την κυκλοφορία του αίματος και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καταπολεμά την ακμή και την λιπαρότητα στα μαλλιά Θεωρείται αντιοξειδωτικό του οργανισμού, προστατεύει και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρυνσης.

Φασκόμηλο(Salvia Officinalis): Το αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου είναι ένα πολύ
αποτελεσματικό στο γυναικείο ορμονικό σύστημα . Είναι επίσης αιμοστατικό, αντισηπτικό, επουλωτικό, βακτηριοκτόνο, καταπραϋντικό . Ηρεμεί το νευρικό σύστημα σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, αϋπνίας και επώδυνης περιόδου. ΑνακουφίΖει από τους μυϊκούς πόνους, την οσφυαλγία, τη δυσκαμψία του αυχένα, τις κράμπες Επίσης ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης και είναι αφροδισιακό,

Σμύρνα (commiphora myrrha): Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σοβαρές λοιμώξεις, έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, στυπτικές, αποχρεμπτικές, αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικές, τονωτικές, επουλωτικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Έχει απίστευτες αντιγηραντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται πολύ για την περιοποιήση του δέρματος.



Γεράνι (pelargonium graveolens) 'η αρμπαρόριζα : Το Γεράνι είναι ένα έλαιο για
όλες τις χρήσεις, είναι αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, βοηθάει στην αντιμετώπιση του έρπητα, αλλά και σε όλες σχεδόν όλες τις δερματικές καταστάσεις χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες. Είναι επίσης γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες, χαλαρώνει τους σφιγμένους μυς και χαρίζει ανακούφιση.


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου