Translate

Το mall των ανακυκλωμένων

Το ReTuna Återbruksgalleria στη σουηδική πόλη Eskilstuna, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης, είναι ένα εμπορικό κέντρο διαφορετικό από τα συνηθισμένα ,αφιερωμένο αποκλειστικά σε επισκευασμένα και ανακυκλωμένα προϊόντα.Οι
εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν ταυτόχρονα ένα κέντρο ανακύκλωσης και ένα εμπορικό κέντρο. Οι πελάτες μπορούν να δίνουν τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον και κατόπιν να ψωνίζουν κάτι νέο – όλα σε ένα κατάστημα.



Άνοιξε το 2015 και αποκλειστικά λιανικής πώλησης, υπάρχουν 14 καταστήματα, ένα εστιατόριο, ένας εκθεσιακός χώρος, συνεδριακές εγκαταστάσεις και ακόμη και ένα σχολείο κατάρτισης για τη μελέτη της ανακύκλωσης.

Το προσωπικό του εμπορικού κέντρου ανακύκλωσης ελέγχει και ταξινομεί τα εισερχόμενα αγαθά καθώς απομακρύνονται, αφήνοντας κατά μέρος αυτά που μπορούν να επισκευαστούν ή να ανακατασκευαστούν. Αυτά τα αντικείμενα μεταβιβάζονται στη συνέχεια σε εργαστήρια που πρόκειται να επισκευασθούν και να πωληθούν σε εξειδικευμένα καταστήματα για όλα, από τα έπιπλα και τα οικοδομικά υλικά μέχρι τους υπολογιστές και τα ρούχα.


Κυκλική οικονομία

Οι πελάτες στην ReTuna Återbruksgalleria έχουν λόγο να αισθάνονται καλά για τις αγορές τους - συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία , ένα εναλλακτικό οικονομικό-βιομηχανικό μοντέλο που μας ενθαρρύνει να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα, καθώς οι παγκόσμιοι πόροι μειώνονται.




Το κέντρο, το οποίο διαχειρίζεται ο τοπικός δήμος, έχει ωφελήσει την τοπική οικονομία δημιουργώντας 50 νέες θέσεις εργασίας επισκευής και λιανικής πώλησης, και παρέχοντας χώρο για ιδιωτικές νεοσύστατες επιχειρήσεις και τοπικούς τεχνίτες.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου