Translate

Η Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε την απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων

Την περασμένη Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, ο νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Carlos Alvarado, ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.Η απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων στην Κόστα Ρίκα είναι μια ιστορική ανακοίνωση.
"Η απανθρακοποιήση είναι το μεγάλο

καθήκον της γενιάς μας και η Κόστα Ρίκα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα το επιτύχει, αν όχι η πρώτη", δήλωσε κατά τη διάρκεια της ιστορικής συνάντησης. "Έχουμε το καθήκον να καταργήσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων στην οικονομία μας και να ανοίξουμε το δρόμο για τη χρήση καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".

Η χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής παράγει πάνω από το 99% της ηλεκτρικής ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, επιπλέον κάλυψε 300 ημέρες πέρυσι χωρίς να χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα για ηλεκτρική ενέργεια.






Αλλά τι κάνει την Κόστα Ρίκα να είναι σε τόσο προνομιακή θέση; Λοιπόν, η γεωγραφία της χώρας της επιτρέπει να πάρει το 78,26% της ενέργειας της από υδροηλεκτρική ενέργεια, εκτός από το γεγονός ότι ο σχετικά μικρός πληθυσμός της δεν απαιτεί μεγάλη ενέργεια. Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, η «πράσινη» ηγεσία της αναγνώρισε εδώ και καιρό τη σημασία της καταπολέμησης της αλλαγής του κλίματος.Αυτή η μεγάλη οικολογική αλλαγή ακολουθείται από ένα θεαματικό σχέδιο για τη μείωση και την πλήρη εξάλειψη των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα για την κίνησή τους μέχρι το τέλος της προεδρικής θητείας του Alvarado – το 2021.


Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου