Translate

Η Ινδία θα απαγορεύσει 6 είδη πλαστικών μιας χρήσης

Η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να απαγορεύσει 6 πλαστικά μιας χρήσεως : πλαστικές σακούλες, μικρά πλαστικά μπουκάλια, ποτηράκια ,πλαστικά πιάτα, καλαμάκια, πλαστικές ετικέτες. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi, έχει θέσει στόχο να καταργήσει όλα τα πλαστικά στην χώρα του μέχρι το 2022, πρόκειται να ξεκινήσει την
εκστρατεία με απαγόρευση αυτών των έξι ειδών στις 2 Οκτωβρίου, την επέτειο γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι . Η απαγόρευση θα είναι πλήρης και θα καλύπτει την κατασκευή, τη χρήση και την εισαγωγή.

Η απαγόρευση των έξι αυτών ειδών πλαστικών μίας χρήσης αναμένεται να μειώσει 5 ως 10 % από την ετήσια χρήση 14 εκατομμυρίων τόνων πλαστικού. Οι κυρώσεις για παραβιάσεις της απαγόρευσης θα τεθούν σε ισχύ μετά από μια αρχική περίοδο έξι μηνών για να δοθεί στους ανθρώπους η ώρα να υιοθετήσουν εναλλακτικές λύσεις. Ορισμένες επαρχίες έχουν ήδη απαγορεύσει τις σακούλες πολυαιθυλενίου. Η Ινδία σχεδιάζει επίσης αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα για τα πλαστικά προϊόντα και θα επιμείνει στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.Επίσης, θα ζητήσει από τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου να μειώσουν τις πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της ετήσιας κατανάλωσης.


Απέναντι Όχθη

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου