Translate

Βιολογικά σχολικά γεύματα στα σχολεία των Τρικάλων

Και όμως υπάρχουν Δήμοι στην Ελλάδα που υπηρετούν τους δημότες τους, και κάνουν έργα πραγματικά χρήσιμα και όχι μόνο έργα βιτρίνας ενόψει εκλογών όπως γίνεται συνήθως. Ο δήμος Τρικκαίων συνεχίζοντας τις καινοτομίες στην πιο σύγχρονη
και «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για βιολογικά σχολικά γεύματα BioCanteens Sustainable School Meals. Το δίκτυο BioCanteens συγκεντρώνει 7 ευρωπαϊκές πόλεις που δεσμεύονται να διανέμουν βιολογικά γεύματα στα σχολικά κυλικεία ως βασικό βήμα προς πραγματικά πράσινα και υγιεινά τοπικά συστήματα διατροφής.

Με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT, το έργο στοχεύει στη μεταφορά της ορθής πρακτικής της Mouans-Sartoux (Γαλλία) στον τομέα της οργανικής σχολικής εστίασης σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως: Pays des Condruses (Βέλγιο), Rosignano-Marittimo Vedras (Πορτογαλία), Τρίκαλα (Ελλάδα), Τρόιαν (Βουλγαρία), Βασλού (Ρουμανία).

Η ορθή πρακτική της Mouans-Sartoux βασίζεται στην καθημερινή διανομή γευμάτων που είναι 100% βιολογικά και αποτελούνται κυρίως από τοπικά προϊόντα, τη δραστική μείωση των αποβλήτων τροφίμων, αντισταθμίζοντας πλήρως το υψηλότερο κόστος αλλαγής σε βιολογικά προϊόντα και την οργάνωση αφιερωμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα οργανικά τρόφιμα.






Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου