Translate

Νομικός ακτιβισμός.

Η ClientEarth επιχειρεί να καταστήσει το νομικό δικαίωμα για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) να αποκτήσουν πρόσβαση στο δικαστήριο για να υποβάλλουν περιβαλλοντικές υποθέσεις. Είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση
περιβαλλοντικού δικαίου, η οποία ιδρύθηκε το 2008 με γραφεία στο Λονδίνο , στις Βρυξέλλες , στη Βαρσοβία και στο Πεκίνο.

«Πολλές συζητήσεις για το περιβάλλον έχουν αρνητική εστίαση. Οι άνθρωποι αισθάνονται συχνά απογοητευμένοι και ανίσχυροι και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Στην Client Earth χρησιμοποιούμε το νόμο ως εργαλείο για να διορθώσουμε τη σχέση μεταξύ των ανθρώπινων κοινωνιών και της Γης. Εργαζόμαστε στην Ευρώπη και πέραν αυτής, συνδυάζοντας το δίκαιο, την επιστήμη και την πολιτική για να δημιουργήσουμε πρακτικές λύσεις σε βασικές περιβαλλοντικές προκλήσεις ».
James Thornton (Ιδρυτής της Client Earth)

Ο James Thornton θεωρείται ένας από τους 100 κορυφαίους δικηγόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ένας από τους 10 πρωτοπόρους που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο. Το Disobedient Films διερευνά τι έφερε ο πρωτοπόρος του περιβάλλοντος James Thornton στο Λονδίνο για να ιδρύσει το ClientEarth - και την εξάχρονη μάχη της νομικής του ομάδας για την προστασία των πνευμόνων από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το φιλμ «Πώς να ξεκινήσετε μια επανάσταση» διερευνά πως κατάφερε ο ακτιβιστής του περιβάλλοντος James Thornton να ιδρύσει το ClientEarth - και την μάχη της νομικής του ομάδας για την προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.



Tasos Tsakalis

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου