Translate

Μηδενίζοντας την πείνα με καλή διατροφή(Βίντεο) IFOAM

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα τρόφιμα είναι χάλια παράγονται με τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών που βλάπτουν την υγεία, την ​​φύση και το περιβάλλον. Συσκευασμένα σε πλαστικό ταξιδεύουν άσκοπα σε όλο τον κόσμο ενώ οι αγρότες που τα
παράγουν δεν έχουν καν αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν υπάρχει πρόσβαση σε ποιοτικά τρόφιμα και σωστή διατροφή σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Κάθε χρόνο δαπανώνται σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ των φορολογουμένων της ΕΕ για επιδοτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που χρηματοδοτούν κυρίως την εντατική και βιομηχανική γεωργία. Αμέτρητες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εντατική γεωργία καταστρέφει τους φυσικούς πόρους, καταστρέφει την ​​φύση και συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος.

Ήρθε η ώρα της μετάβασης σε δημιουργία τροφίμων με τρόπο που θα τρέφει τα εδάφη, θα διατηρεί τη βιοποικιλότητα και θα προστατεύει τις υδάτινες πηγές από τη μόλυνση. Ένα σύστημα διατροφής που θα καταβάλλει και στους αγρότες δίκαιες τιμές και δεν θα τροφοδοτεί μόνο τους ανθρώπους, αλλά θα τους παρέχει θρεπτική τροφή.

Για να συμβεί αυτό, ζητούμε:

Τα πραγματικά χρήματα που προορίζονται για τη φύση, το περιβάλλον και το κλίμα

Τερματισμό των επιζήμιων επιδοτήσεων μέσω της ενίσχυσης ελάχιστων περιβαλλοντικών κανόνων για όλους τους αγρότες.

Πραγματική επιβολή του νόμου

Βελτίωση της ΚΑΠ και του πλαισίου απόδοσης


Είναι καιρός να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε, μοιράζουμε και καταναλώνουμε το φαγητό μας, πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές, τις γεωργικές πρακτικές και τη συμπεριφορά των καταναλωτών προς την αληθινή βιωσιμότητα. Η βιώσιμη καλλιέργεια μπορεί να προσφέρει καλή τροφή για όλους, να παράγει αξιοπρεπή εισοδήματα και να προστατεύει το περιβάλλον.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πως μπορεί να γίνει αυτό.




IFOAM International Federation of Organic Agricultural Movements (IFOAM), ο σημαντικότερος, Οργανισμός σε διεθνές επίπεδο για τη Βιολογική Γεωργία

Απέναντι Όχθη

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου