Translate

Τα φαινόμενα απατούν

Photo Akash
Ο Ανταίος είναι επιχειρηματίας και ευρωβουλευτής. Έχει εργοστάσια παραγωγής ρούχων στην Καμπότζη,στην Σρι Λάνκα και στο Μπαγκλαντές. Εκεί ράβουν τα πατρόν για γνωστές ιταλικές μάρκες. Εκεί γίνεται η παραγωγή και από εκεί η διάθεση στις ανεπτυγμένες χώρες.Ο Ανταίος ταυτόχρονα
κάνει μεγάλες δωρεές σε νοσοκομεία της Ευρώπης και μάλιστα έχει ιδρύσει και ορφανοτροφείο με το όνομα του.Ο Ανταίος αναγνωρίζεται στους κύκλους του ως μέγας φιλάνθρωπος.

Ο Ανταίος από την άλλη έχει πλήρη γνώση των συνθηκών που επικρατούν στα εργοστάσια του. Παιδιά κάτω των 12 ετών αποτελούν το εργατικό δυναμικό του και επιστάτες των παιδιών γίνονται οι ντόπιοι εργάτες που κάποτε ήσαν παιδιά και δούλευαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες.Βλέπε φώτο.
Ουσιαστικά εκεί βασίζεται το χρήμα του,εκεί η δόξα του στην χρήση των παιδιών για ίδιον όφελος. Όλα τα παιδιά στα εργοστάσια φοβούνται κ υποτάσσονται στον Ανταίο γιατί τους ταΐζει μα και τους ξεφτιλίζει την ύπαρξη.
Ο ίδιος ο Ανταίος φέτος δώρησε χρήματα για την πτέρυγα των νεφροπαθών μα τις νύχτες αδύνατον του είναι να κοιμηθεί όσες δωρεές κι αν κάνει.
Από την άλλη ο Γαβριήλ είναι ένας απλός ταξιτζής που κάνει κούρσες. Συχνά ξεχνάει να βγάλει φλας η σταματάει στην μέση του δρόμου..Όσοι όμως μπαίνουν στο ταξί του κάνουν απλές αληθινές κουβέντες που άλλες φορές είναι χαρούμενες και ευγενικές κ άλλες φορές σκληρές και παγωμένες. όμως πάντα αληθινές... Αυτό τίποτα άλλο.ούτε δωρεές ούτε μεγαλεία.Και το βράδυ κατάκοπος αγκαλιάζει το σπιτικό του και ανάλαφρος κοιμάται έως την άλλη το πρωί.


Άλεξ Κουπί


*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου