Translate

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Το να χρησιμοποιούμε χάρτινες σακούλες ήταν η "πιο πράσινη" επιλογή για χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα για μία "πιο πράσινη επιλογή ".Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η μετακίνηση από πλαστικό σε χαρτί ή σε βαμβάκι δεν είναι απαραίτητα οι πιο οικολογικές. Αντίθετα, μπορεί απλώς να μετατοπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη μείωση
των πλαστικών απορριμμάτων σε μεγαλύτερη σπατάλη φυσικών πόρων, δένδρων για μετατροπή χαρτιού και αύξηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Είναι γεγονός ότι το πλαστικό είναι η κακή επιλογή. Το πλαστικό διαρκεί για πάντα και όταν τελικά αποσυντεθεί σπάει σε μικρά τοξικά σωματίδια, τα μικροπλαστικά. και όχι μόνο αυτό, είναι υπεύθυνο για τους θανάτους χιλιάδων ζώων και ψαριών κάθε χρόνο που προσπαθούν να το φάνε ή πιάνονται και πνίγονται με αυτό. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι περίπου 8 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικών απορριμμάτων εισέρχονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Αυτό το πλαστικό δεν υποβαθμίζει και αποτελεί απειλή για την άγρια ​​φύση, συμπεριλαμβανομένων των μυδιών
Οι χάρτινες σακούλες είναι βιοδιασπώμενες και είναι εύκολο να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν. Αλλά η μαζική παραγωγή τους σε απαιτεί πολύ νερό, καύσιμα και κοπή δέντρων. Και συνήθως δεν είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο υλικό, επειδή το νέο χαρτί έχει μακρύτερες, ισχυρότερες ίνες. Οι χάρτινες σακούλες απαιτούν επίσης περισσότερο υλικό ανά σακούλα στη διαδικασία κατασκευής, που σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση πρώτων υλών και μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και καυσίμων στην κατασκευή και τη μεταφορά τους. Η παραγωγή χαρτιού έχει μεγαλύτερο οικολογικό αποτύπωμα, και συγκεκριμένα 70% περισσότερη από την παραγωγή πλαστικών τσαντών . Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το χαρτί παραγωγής εκπέμπει 80% περισσότερα αέρια θερμοκηπίου . Και, σκεφτείτε ότι η παραγωγή χαρτιού χρησιμοποιεί δέντρα που αντ 'αυτού θα μπορούσαν να απορροφήσουν διοξείδιο του άνθρακα. Η διαδικασία λήψης χάρτινη σακούλα απαιτεί επίσης 50 φορές περισσότερο νερό από ότι οι πλαστικές σακούλες .

Παρόλο απαιτείται πετρέλαιο στην κατασκευή πλαστικού, αποδεικνύεται ότι η κατασκευή μιας χάρτινης τσάντας καταναλώνει τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια από την κατασκευή μιας πλαστικής , πράγμα που σημαίνει ότι το χαρτί καταναλώνει πολλά καύσιμα . Η διαδικασία της ανακύκλωσης χαρτιού μπορεί να είναι αναποτελεσματική - συχνά καταναλώνει περισσότερο καύσιμο από ότι θα χρειαζόταν για να φτιάξει μια νέα τσάντα [πηγή: Milstein ].Επιπλέον, χρειάζονται περίπου 91% περισσότερη ενέργεια για την ανακύκλωση μιας κιλό χαρτιού ένα κιλό πλαστικού . Οι χάρτινες σακούλες παράγουν κατά 80% περισσότερα στερεά απόβλητα . Επιπλέον, τα λιπάσματα και άλλα χημικά που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια δέντρων και την παραγωγή χαρτιού συμβάλλουν στην όξινη βροχή και την μόλυνση των υδάτων.


Το φως σπάει το πλαστικό το βιοαποικοδομεί. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 500 ή ακόμα και 1000 χρόνια σε χώρους υγειονομικής ταφής [πηγή]. .



Το βαμβάκι έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό και κατ’ επέκταση οι υφασμάτινες / βαμβακερές τσάντες πολλαπλών χρήσεων είναι αρκετά «αντι-οικολογικές» στην παραγωγή τους.

Η Δανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος υπέβαλε πρόσφατα μια μελέτη που έδειξε ότι οι πλαστικές σακούλες έχουν, σε ισορροπία, μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από ό, τι για παράδειγμα οι σακούλες από βιολογικό βαμβάκι. Οι εκπληκτικά πολλές φορές - 3.800 φορές - που χρειάζεται να επαναχρησιμοποιηθεί οι βαμβακερές τσάντες οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο κύκλος ζωής τους μπορεί να δημιουργήσει υποπροϊόντα που καταστρέφουν το όζον, σύμφωνα με τη Δανική μελέτη. 

Οι υφασμάτινες τσάντες είναι συνήθως κατασκευασμένες από βαμβάκι, ένα προϊόν που καλλιεργείται γι αυτή τη χρήση από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς , με χρήση χημικών (roundup) και συνήθως μη ηθικούς τρόπους αμοιβής των αγροτών που το καλλιεργούν για το όφελος μεγάλων πολυεθνικών σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.


Μετά από οκτώ χρήσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το πλύσιμο, μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από μία μόνο πλαστική σακούλα μιας χρήσης. Οι αριθμοί που δίνονται ανά 1.000 τσάντες. aτός από το πολυαιθυλένιο μιας χρήσης, το οποίο αντιστοιχεί σε 1.500 σάκους για τη μικρότερη φέρουσα ικανότητα.
ΠΗΓΕΣ: Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Chico, Ίδρυμα Ερευνών. Joseph Green
e

Όσο περισσότερο επαναχρησιμοποιείτε μια τσάντα, τόσο μικρότερη είναι η περιβαλλοντική της επίδραση. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσουμε τα οφέλη από τις επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες σε σχέση με τη χρήση χάρτινων. .Αν κάποιος αποφασίσει να χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες κατά τη διάρκεια της ζωής του θα γλυτώσει περισσότερες από 22.000 πλαστικές σακούλες το περιβάλλον.
Οι 
επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες μπορούν να κατασκευαστούν από πολλά διαφορετικά υλικά ( π.χ., οι ίνες κάνναβης ), αλλά οι δύο συνηθέστεροι τύποι είναι το βαμβάκι και το μη υφασμένο πολυπροπυλένιο (PP), ένας πιο ανθεκτικός τύπος πλαστικού. Το μη υφασμένο PP, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο δαπανηρό από το βαμβάκι. Αυτές οι τσάντες πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν μόνο 8 φορές για να μηδενίσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα (σύμφωνα με την ίδια μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου ). 



Οι επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες ανακυκλωμένου πολυεθυλένιου είναι μια πιο πράσινη επιλογή για το περιβάλλον.Είναι η καλύτερη επιλογή και, όπως συμβαίνει με οτιδήποτε άλλο, είναι καλύτερο αν αυτές κατασκευάζονται από ανανεώσιμα, μη τοξικά και χαμηλής επίδρασης υλικά. Η απλή αντικατάσταση πλαστικών τσαντών μίας χρήσης με χάρτινες σακούλες μιας χρήσης, ή βαμβακερές δεν είναι οικολογική λύση.



Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου