Translate

Cordycep Sinensis, ένα μανιτάρι πολύτιμο για την υγεία

Το Cordycep Sinensis έγινε ιδιαίτερα στο ευρύ κοινό το 1993, όταν η εθνική ομάδα γυναικών στίβου της Κίνας έσπασε εννέα παγκόσμια ρεκόρ . Αρχικά, η κινεζική ομάδα ήταν ύποπτη για τη χρήση αναβολικών αλλά μετά τον έλεγχο που έγινε, ο προπονητής της ομάδας αποκάλυψε ότι η επιτυχία των Κινέζων αθλητών ήταν το αποτέλεσμα μιας καθημερινής διατροφής με το Cordyceps, το οποίο ενισχύει σημαντικά την ενέργεια του σώματος, την αντοχή, βελτιώνει σημαντικά το μυϊκό σύστημα και τη συνολική ζωτικότητα. Η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στο γεγονός αυτό, βοήθησε ώστε η χρήση του Cordyceps να υιοθετηθεί από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Το Cordycep Sinensis χρησιμοποιείται για για χιλιάδες χρόνια στην Κινέζικη Ιατρική. Οι Κινέζοι βοτανολόγοι το κατατάσσουν ως ένα από τα καλύτερα τονωτικά βότανα που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις αντιγηραντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες,ιδιότητες το οποίο το κάνουν ιδιαίτερα ευεργετικό για τους ηλικιωμένους. Στην Κινέζικη Ιατρική ανήκει στην ομάδα των Materia Medica δηλαδή στην ανώτερη κατηγορία βοτάνων. Από τους δύο βασικούς τύπους του, το χρυσοκάστανο μανιτάρι θεωρείται το πιο θεραπευτικό και είναι πιο ακριβό από το λευκό.
Τα Cordyceps Sinensis φυτρώνουν στις αλπικές χλοερές ζώνες του Νεπάλ, στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Μπουτάν. Στο Νεπάλ τα Cordyceps ονομάζονται στην τοπική διάλεκτο "Yarchagumba" που σημαίνει «Βότανο της Ζωής»
Η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιεί Cordyceps για να ενισχύσει και να ρυθμίσει τα νεφρά τους πνεύμονες και τους μεσημβρινούς. "
Το Cordyceps υπερέχει στην οξυγόνωση. Ο μύκητας διαστέλλει τους αεραγωγούς στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την αύξηση της οξυγόνωσης του αίματος. Έτσι, περισσότερο οξυγόνο φτάνει μέχρι τα βλαστοκύτταρα τα οποία βοηθούν να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια του.
Σαν σεξουαλικό τονωτικό , το Cordyceps θεωρείται να είναι ένα από τα καλύτερα διεγερτικά . Χρησιμοποιείται επίσης για την ανικανότητα, την αντιμετώπιση της σεξουαλικής, ψυχρότητας και της στειρότητας.
Συκώτι
Μια πληθώρα μελετών έχουν επιβεβαιώσει ότι Cordyceps μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος.
Για παράδειγμα: Μια μελέτη που περιλαμβάνει 22 ασθενείς με μετα-ηπατική κίρρωση έδειξε πολύ μεγάλη βελτίωση στην λειτουργία του ήπατος μετά από 3 μήνες και την καθημερινή κατανάλωση 6-9 γραμμαρίων Cordyceps. Μια κλινική μελέτη που αποτελείται από 33 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με ηπατίτιδα Β, μετά τη λήψη Cordyceps έδειξε μια βελτίωση 71,9% .

Διαβήτης 

Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε αρουραίους .

Παθογόνα και Καρκίνος

Οι έρευνες δείχνουν ότι το Cordyceps μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει τα παθογόνα βακτήρια, τους μύκητες αλλά και ιούς. Στην Ασία το Cordyceps χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των μυκητιάσεων. Έρευνες εξελίσσονται σε δεκάδες ιδρύματα στην Κίνα και την Ιαπωνία για να προσδιοριστεί η δυνατότητα του Cordyceps στη θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου .
Το Cordyceps είναι ένα από τα πιο ακριβά μανιτάρια στον κόσμο. Ιστορικά μόνο ο 
αυτοκράτορας και οι ανώτερες τάξεις της Κίνας είχαν την οικονομική δυνατότητα να το χρησιμοποιούν . Σήμερα ένα κιλό άγρια μανιτάρια Cordyceps μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από 1000$ . Το 2010 σε ένα επιστημονικό βρετανικό περιοδικό δημοσιεύθηκε ότι ένα από τα συστατικά του το Cordyceps militaris, επιτυγχάνει τη διακοπή του καρκίνου αναπαραγωγή των κυττάρων . Αυτό οδήγησε σε μεγαλύτερη ζήτηση και στην καλλιέργεια του από σπόρια άγριων φυτών. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιόντας την τεχνολογία της ζύμωσης ο μύκητας του Cordyceps καλλιεργείται σε μεγάλες δεξαμενές, και σε διάστημα λίγων ημερών μπορεί να παραχθεί μια μεγάλη ποσότητα. Τα Cordyceps που περιέχονται στα περισσότερα εμπορικά προϊόντα παράγεται με την τεχνολογία αυτή. Πολλές μελέτες απέδειξαν ότι η καλλιεργημένη μορφή του Cordyceps είναι εξίσου ισχυρή όσο και η άγρια ​​εκδοχή και σε μερικές περιπτώσεις είναι πιο ισχυρή από την άγρια μορφή του.                                                                                                                                           Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου