Translate

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Γοητευμένη από τη δυνατότητα ενίσχυσης του ήχου των φυτών και την ικανότητά τους να παράγουν πραγματική καλλιτεχνική μουσική η Alexandra Duvekot (1984) ξεκίνησε την έρευνα της για τον ήχο των φυτών στις αρχές Σεπτεμβρίου 2012, στο School
of Visual Arts στη Νέα Υόρκη.
Τα φυτά παράγουν ήχους οι οποίοι μπορούν να θεωρηθούν σας ένας τρόπος επικοινωνίας, φαίνεται ότι τα φυτά αντιδρούν στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το πραγματικό ήχο των φυτών τους είναι δύσκολο να τον πιάσουμε , αλλά οι δονήσεις των φυτών μπορούν να μετατραπούν σε ήχους.
Η επιθυμία να ακούσουμε τον ήχο των φυτών την οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα και μελέτη με διάφορους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ήχου αλλά και φιλόσοφους από όλο τον κόσμο.


Για το φεστιβάλ STEIM στο Άμστερνταμ στις 10 Ιουνίου η Duvekot συγκέντρωσε 20 άρρωστα φυτά με το Plantulance (το ασθενοφόρο των φυτών) και θα τα φέρει μαζί της για να δημιουργήσει μια μουσική παράσταση.

Η παράσταση με την Ορχήστρα των φυτών αποτελείται από μια μουσική σύνθεση που αλληλεπιδρά με τα 20 άρρωστα φυτά σε μία συχνότητα 432 Hz και μια διάλεξη σχετικά με την έρευνα σχετικά με τον ήχο των φυτών και την πιθανότητα επαφής μεταξύ του ανθρώπου και των φυτών.

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου