Translate

Δανία : Στροφή αποκλειστικά στις βιολογικές καλλιέργειες

Η κυβέρνηση της Δανίας προχωρά στη μετατροπή της γεωργικής παραγωγής της χώρας σε 100 % οργανική . Σύμφωνα με το OrganicVeganEarth , η σκανδιναβική χώρα είναι ήδη η πιο ανεπτυγμένη χώρα στον
κόσμο όσον αφορά το ποσοστό των βιολογικών προϊόντων που εξάγει.

Στόχος είναι να διπλασιαστεί η γεωργική γη που καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους μέχρι το 2020. Το σχέδιο Βιολογικό δράσης που παρουσιάστηκε εξηγεί ότι η γη που ανήκει στην κυβέρνηση θα πρέπει να καλλιεργηθεί με βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους, και γι αυτό το λόγο οι αγρότες θα υποστηριχθούν οικονομικά από την κυβέρνηση ώστε να μετατρέψουν τη δική τους παραγωγή σε 100%.Παράλληλα ξεκινά η προώθηση της μετάβασης της χώρας σε οργανική.


Ο πρώτος στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι το 60% του φαγητού που σερβίρεται στο κοινό είναι βιολογικής καλλιέργειας. Αυτό θα γίνει και στα σχολεία και τα νοσοκομεία της χώρας. Έτσι η Δανία μετά το Μπουτάν γίνεται το δεύτερο κράτος στον κόσμο που αποφασίζει να στραφεί πλήρως στις βιολογικές καλλιέργειες.


Η Δανία είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών βιολογικών προϊόντων σχεδόν το 8% όλων των προιόντων που πωλούνται είναι βιολογικά , το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, ενώ οι εξαγωγές της έχουν αυξηθεί κατά 200 % από ο 2007. Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία αφού η Δανία ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που επιδοτούσε τις βιολογικές καλλιέργειες από το 1987.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου