Translate

Γιατί το γάλα δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι το γάλα είναι καλό για την υγεία, και δυναμώνει τα κόκαλα μας. Ο David Ludwig επιστήμονας στο Χάρβαρντ έχει την αντίθετη άποψη. Σε πρόσφατο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην Journal of the American Medical Association Pediatrics ,εναντιώνεται στην κατανάλωση γάλακτος και ακόμα περισσότερο στα γάλατα που διαφημίζονται με μειωμένα λιπαρά , τα γνωστά σε όλους light.
Όταν η παχυσαρκία πήρε ι διαστάσεις επιδημίας στην Αμερική, οι εταιρείες άρχισαν να διαφημίζουν περισσότερο τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (τα γνωστά σε όλους light) τα οποία σύντομα έγιναν αρκετά δημοφιλή. Ωστόσο, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι τα λίπη που είχαν αφαιρεθεί είχαν αντικατασταθεί από σάκχαρα τα οποία όμως είναι πιο επικίνδυνα για την υγεία από τα φυσικά λιπαρά.

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν μερικές πολύ αλλεργιογόνες πρωτεΐνες, όπως η καζεΐνη, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά από υβριδοποιημένες αγελάδες που έχουν τροποποιηθεί γενετικά, δημιουργούν μια πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα φλεγμονής, και έξαρσης αυτοάνοσων νοσημάτων, ακόμη και διαβήτη τύπου 1. Γι αυτό αν καταναλώνετε γαλακτοκομικά να αποφεύγετε όσα προέρχονται από αγελαδινό γάλα και να προτιμάτε κατσικίσια ή πρόβεια.

Ο Δρ Ludwig επισημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν έχει καμία θρεπτική ανάγκη για το γάλα των ζώων. Το γάλα είναι σχετικά μια πρόσφατη συνήθεια στην διατροφή των ανθρώπων. Οι άνθρωποι επέζησαν και εξελίχθηκαν για χιλιετίες χωρίς αυτό. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τροφές που έχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, για παράδειγμα, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, η ρόκα, το σπανάκι έχουν πάνω από 160 mg ανά μερίδα. Επίσης οι σαρδέλες, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, κεφίρ, τυρί cottage, μπρόκολο, πορτοκάλι , ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά, σολομός

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment