Translate

Το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί ήδη να γνωρίζει εάν έχετε πιει

Tο κινητό σας τηλέφωνο είναι ήδη σε θέση να προσδιορίσει εάν είστε μεθυσμένος χάρη στην ανάλυση των δεδομένων κίνησης. Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (1), οι αισθητήρες στο κινητό σας που είναι υπεύθυνοι για πράγματα όπως η ανίχνευση της επιτάχυνσης και της κίνησης είναι επίσης σε θέση να καθορίσουν πότε είστε μεθυσμένοι. Μπορούν να το κάνουν αυτό ανιχνεύοντας αλλαγές στις κινήσεις του σώματός σας και ειδικά στο βάδισμα σας όταν περπατάτε.

Η εφαρμογή λειτουργεί μέσω ενός αλγορίθμου που χρησιμοποιεί τα επιταχυνσιόμετρα που υπάρχουν στο κινητό σας. Μόλις αποκτήσει πρόσβαση υπολογίζει την κίνηση και την ταχύτητα των βημάτων σας . Επιπλέον, βαθμονομεί τις μεσοπλευρικές, κατακόρυφες και εμπρόσθιες κινήσεις του βαδίσματος σας για να προσδιορίσει τη συγκέντρωση αλκοόλης.

Αν και ο στόχος της εφαρμογής δεν είναι ακριβώς η εισβολή και η κατασκοπεία, αλλά η ενθάρρυνση της ευθύνης κατά την κατανάλωση αλκοόλ, έχουμε ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με την πρόσβαση της στα δεδομένα. Χρειαζόμαστε όμως μια τέτοια εφαρμογή για την ασφάλειά μας; Πρέπει να συναινέσουμε στην επεμβατική κατασκοπεία των apps ;

(1) https://www.jsad.com/doi/full/10.15288/jsad.2020.81.505

Photo : Pixabay

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου