Translate

Κλιματική αλλαγή: Το 2020 είχε τον δεύτερο πιο ζεστό Αύγουστο

Για να γίνει ο δεύτερος πιο καυτός Αύγουστος, η Γη χρειάστηκε να έχει περισσότερες περιοχές θερμότερες από τον μέσο όρο τον Αύγουστο. Το 2020 είναι ένα έτος γεμάτο με κάθε είδους κλιματικές καταστροφές και είναι μεταξύ των δύο θερμότερων ετών που καταγράφονται από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια τήρηση αρχείων το 1880 , ανέφεραν τα εθνικά κέντρα περιβαλλοντικής πληροφόρησης της NOAA  , στις 14 Σεπτεμβρίου. (1)

Μόνο ο Αύγουστος του 2016 είχε υψηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα αρχεία του NOAA, που χρονολογούνται από το 1880.Ο Αύγουστος 2020 σηματοδότησε επίσης τον 428ο συνεχή μήνα να είναι πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα. Στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Νοτιοανατολική Κίνα, τη Δυτική Αυστραλία, τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, και τμήματα της ανατολικής Ανταρκτικής οι θερμοκρασίες ήταν τουλάχιστον 1,5 ° C πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με το NOAA.

Τον Ιούνιο η θερμοκρασία στην Αρκτική έφτασε τους 38 βαθμούς κελσίου .Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια είναι ένα σημάδι ότι η κλιματική κρίση έρχεται τόσο για τις πλούσιες όσο και για τις φτωχές χώρες. Αλλά πόσα άλλα σημάδια χρειαζόμαστε προτού αναλάβουμε σοβαρή δράση;  Ολόκληρες πόλεις  έχουν εξαλειφθεί και  ο καπνός προκαλεί σοβαρό κίνδυνο  για την υγεία στις δυτικές ΗΠΑ.Στην κοιλάδα Death Valley στην Καλιφόρνια,  φέτος καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στον κόσμο  των 54,4 ° C. 

Το Σεπτέμβριο, το Σουδάν αναγκάστηκε να κηρύξει  κατάσταση έκτακτης ανάγκης , καθώς ο ποταμός Νείλος έφτασε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 100 χρόνων, πλυμμυρίζοντας ολόκληρα χωριά, καταστρέφοντας αγροκτήματα και ξεριζώνοντας ζωές. Σχεδόν εκατό άνθρωποι έχουν πεθάνει και πάνω από μισό εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί και τώρα αντιμετωπίζουν φτώχεια, βία και είναι άστεγοι. Στο Ντένβερ των ΗΠΑ στις 8 Σεπτεμβρίου από τους 36 βαθμούς έπεσε στους 0 και ανέβηκε ξανά στους 30..

Τον Μάιο, ο πιο έντονος κυκλώνας των τελευταίων 20 ετών στο Μπαγκλαντές    - ο κυκλώνας Amphan - κατέστρεψε τα σπίτια μισού εκατομμυρίου ανθρώπων. Στην Κίνα οι καταρρακτώδεις νεροποντές του Αύγουστυο, σκοτώσαν 92 άτομα και καταστρέψαν 310.000 σπίτια. Στην Ινδία οι έντονες βροχές των μουσώνων τον Αύγουστο επηρέασαν σοβαρά 10 πολιτείες , σκοτώνοντας 1.670, με οικονομικές απώλειες άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας, οι συνολικές βροχοπτώσεις των φετινών μουσώνων στην Ινδία έφτασαν το 6,8% πάνω από τον μέσο όρο. Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν τυφώνες και ήδη έχουμε θρηνήσει νεκρούς στην Εύβοια τον Αύγουστο και στην Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο.



Οι 10 θερμότεροι Αύγουστοι έχουν συμβεί όλοι από το 1998 και οι πέντε θερμότεροι Αύγουστοι έχουν συμβεί μετά το 2015.

 

(1)  https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/202007


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου