Translate

Σπόροι καρπουζιού, γιατί θα πρέπει να τους τρώτε.

Ίσως έχετε συνηθίσει να τους φτύνετε, ή να επιλέγετε φέτες χωρίς σπόρους. Η διατροφική αξία όμως των σπόρων καρπουζιού είναι πολύ μεγάλη. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τον πολτό του καρπουζιού: 30 γραμμάρια περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 13 γραμμάρια ακόρεστων λιπών, είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Πλούσια σε λυκοπένιο (διαθέτει έως και 40% περισσότερο από τις ντομάτες), β-καροτένιο

Οι σπόροι καρπουζιού συνδέονται επίσης με ισχυρότερο ανοσοποιητικό και καλύτερη υγεία. Λόγω της παρουσίας μαγνησίου, μπορούν επίσης να θεραπεύσουν την υπέρταση, η οποία σχετίζεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς. Η κατανάλωση σπόρων καρπουζιού καθημερινά σε μέτρια ποσότητα βοηθά στην ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.

Κάνουν δυνατά οστά. Οι σπόροι καρπουζιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ο χαλκός, το μαγγάνιο και το κάλιο τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση και τη βελτίωση της πυκνότητας των οστών μας.

Ενισχύουν το μεταβολισμό. Οι σπόροι καρπουζιού είναι εξαιρετικά θρεπτικοί, καθώς είναι επίσης πλούσιοι σε αμινοξέα, πρωτεΐνες και σύμπλεγμα βιταμίνης Β. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού του σώματός μας.

Χωρίς κορεσμένα λίπη αυτοί οι μαύροι σπόροι είναι πραγματικά χρήσιμοι στον έλεγχο του διαβήτη επειδή μειώνουν το αυξημένο επίπεδο σακχάρου στο αίμα και ως εκ τούτου απτελούν μια καλή επιλογή σνακ για ασθενείς με διαβήτη.

Δίνουν λαμπερό δέρμα. Το έλαιο σπόρου καρπουζιού χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό για καλλυντικά προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής και τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Οι σπόροι του καρπουζιού έχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αναστροφή της πρώιμης γήρανσης του δέρματος. Η κατανάλωση αυτών των σπόρων μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια εσωτερική λάμψη. Προσθέστε μερικούς σπόρους στην καθημερινή σας διατροφή για να έχετε ορατά υγιές δέρμα. Επίσης, λόγω της παρουσίας λιπαρών οξέων, αποτρέπει την ξηρότητα και παρέχει ενυδάτωση στο κατεστραμμένο δέρμα.

Βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών. Είναι γεμάτοι με πρωτεΐνες και σίδηρο που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την υφή και την ποιότητα των μαλλιών. Βοηθά στην ενίσχυση και την αναγέννηση των μαλλιών. Δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, κάνουν τα μαλλιά υγιή και αποτρέπουν την τριχόπτωση.

Ήδη για πολλούς οι σπόροι καρπουζιού θεωρούνται superfood, χρήσιμοι για την πρόληψη της παχυσαρκίας, της αρθρίτιδας και του διαβήτη, και για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πώς να τους χρησιμοποιήσετε .

Στεγνώστε τους σπόρους καρπουζιού και ψήστε τους σε ένα τηγάνι, καταναλώνονται ως σνακ (η γεύση τους θυμίζει καρύδι), μπορεί να αλεσθούν(το αλεύρι τους χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού). Ή μπορείτε να τους προσθέσετε στις σαλάτες σας. Αποθηκεύστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου