Translate

Planet of the Humans (Ταινία) : Ψευδο-οικολογικές λύσεις και πράσινες ψευδαισθήσεις.

Το Planet of Humans είναι ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε δωρεάν στο youtube, σε σκηνοθεσία του περιβαλλοντολόγου Jeff Gibbs , και σε παραγωγή του σκηνοθέτη και ακτιβιστή Michael Moore. Το Planet of Humans τολμά να πει ότι χάνουμε τη μάχη για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας επειδή αποδεχτήκαμε ψευδο-
οικολογικές λύσεις, πραγματικές «πράσινες ψευδαισθήσεις» και επειδή οι πολιτικοί μας έχουν οδηγήσει σε λάθος δρόμο - πουλώντας το περιβαλλοντικό κίνημα προς το συμφέρον μεγάλων πολυεθνικών. Το ντοκιμαντέρ αποσυναρμολογεί τις υπάρχουσες οικολογικές πεποιθήσεις σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , ιδίως αιολικής, φωτοβολταϊκής, βιομάζας, ή υδρογόνου. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι τόσο ανεπαρκείς και ασυνεχείς ώστε καθίστανται ελλιπείς και άχρηστες για να υποστηρίξουν τις τρέχουσες αναπτυξιακές ανάγκες μόνες τους .Αυτές οι τεχνολογίες αποδεικνύονται ότι δεν είναι οικολογικές διότι χωρίς πετρέλαιο, άνθρακα και τις αμέτρητες πρώτες ύλες που εξάγονται ​​από λατομεία, ορυχεία και δάση, δεν θα μπορούσαν καν να υπάρχουν.Η ταινία επισημαίνει επίσης ότι ο πράσινος καπιταλισμός είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Το «Planet of the Humans» αποτελεί μια μετωπική επίθεση στις ιερές ψευδαισθήσεις του περιβαλλοντικού κινήματος. Αν και είχε κατέβει από το Youtube μετά από συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης και λογοκρισίας επέστρεψε και είναι ελεύθερο προς παρακολούθηση.


Δείτε το Planet of the Humans 



Μουσική από: Radiohead, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Blank & Jones, If These Trees Could Talk, Valentina Lisitsa, Culprit 1, Patrick O'hearn, The Torquays, Nigel Stanford κ.α.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου