Translate

Γίνε μέρος της ΚΥΓΕΩ!

Η Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ) είναι μια άμεση σχέση μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου διατροφικού συστήματος. Η
σχέση αυτή επιτρέπει στους καταναλωτές να αποκτήσουν τοπικά, υγιή, συχνά βιολογικά τρόφιμα, που παράγονται με προσοχή και χαρά και βοηθά τους παραγωγούς να συντηρηθούν οικονομικά και να φροντίσουν τη γη τους, να διατηρήσουν την ποιότητα των προϊόντων και των διαδικασιών που ακολουθούν και τους επιτρέπει να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να έχουν αξιοσέβαστες συνθήκες διαβίωσης.

Η ΚΥΓΕΩ είναι μια σύμπραξη μεταξύ τοπικών παραγωγών και καταναλωτών, οι οποίοι μοιράζονται τις ευθύνες, τους κινδύνους και τα οφέλη της καλλιέργειας. Το μοντέλο ΚΥΓΕΩ έχει διαμορφωθεί και εφαρμοστεί αυτόνομα σε πολλές χώρες από μεμονωμένους ενεργούς πολίτες, οι οποίοι δεσμεύονται να συνεργαστούν με τοπικούς παραγωγούς.

Τα μοντέλα ΚΥΓΕΩ παρέχουν πρόσβαση στις αγορές για τους παραγωγούς που διαθέτουν οικογενειακές, μικρής-κλίμακας μονάδες (αγροκτήματα) κι έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές στο να δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για νέες εργασιακές ευκαιρίες σε αγροτικές περιοχές, οι οποίες συνδέονται στενά με τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον.
Αυτό το εγχειρίδιο στοχεύει στο να συνοψίσει τις βασικές γνώσεις για εκείνους που θα ήθελαν να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα ΚΥΓΕΩ.

Το πρώτο μέρος εξοικειώνει τους αναγνώστες με τις αρχές και το υπόβαθρο ενός εγχειρήματος ΚΥΓΕΩ.

To δεύτερο μέρος του εγχειριδίου, επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και στα πρώτα βήματα που απαιτούνται για το ξεκίνημα μιας νέας πρωτοβουλίας ΚΥΓΕΩ, καθώς επίσης και στην οικονομική βιωσιμότητά της.

Στο τρίτο μέρος, εξηγείται πώς ένα εγχείρημα που ήδη λειτουργεί θα μπορούσε να επωφεληθεί ενδυναμώνοντας την εσωτερική του λειτουργία μέσα από την επικοινωνία και τεχνικές που βοηθούν στην συγκρότηση κοινότητας & κοινοτικού πνεύματος στα μέλη.

Τέλος, αναλύονται παραδείγματα λειτουργίας εγχειρημάτων ΚΥΓΕΩ από το εξωτερικό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης κατανόηση της λειτουργίας της ΚΥΓΕΩ στην πράξη.
Ας ξεκινήσουμε το εμπνευστικό μας ταξίδι!


Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο για την ΚΥΓΕΩ στα ελληνικά στο παρακάτω link:

Γίνε μέρος της ΚΥΓΕΩ! 



Agroecopolis
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου