Translate

Οι φαλοί με τις λακούβες ή όταν η τέχνη συναντά την αγανάκτηση

Το πρόβλημα με τις λακούβες στους δρόμους είναι πραγματικά τεράστιο. Προκαλούν καθημερινή αγανάκτηση και απογοήτευση σε όλους. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από κακοτεχνίες και πλέον ελάχιστοι δρόμοι είναι χωρίς λακκούβες, οι οποίες συνήθως καλύπτονται
πρόχειρα κατά τις προεκλογικές περιόδους και γρήγορα ξαναχαλούν και μετατρέπονται σε επικίνδυνες παγίδες για οχήματα και οδηγούς. Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο αλλά συμβαίνει ακόμη και στις πιο «αναπτυγμένες χώρες» (☺) όπως η Αγγλία. Σε μια παρόμοια πόλη με τις ελληνικές , το Middlesbrough της Αγγλίας όπου και εκεί οι δημοτικές αρχές κώφευαν στις καταγγελίες των κατοίκων τους για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους τους , όπως οι ελληνικές δημοτικές αρχές και οι κάτοικοι του ένιωθαν την ίδια αγανάκτηση και απογοήτευση με εμάς, ένας αγανακτισμένος κάτοικος και  street artist όταν κάποιος ποδηλάτης φίλος του τραυματίστηκε, αντέδρασε με έναν προκλητικό τρόπο . Σκέφτηκε ότι έπρεπε να επιταχυνθεί η διαδικασία επισκευής των επικίνδυνων αυτών παγίδων-λακούβων Έτσι άρχισε να επισημαίνει την ύπαρξη τους ζωγραφίζοντας μεγάλους φαλούς γύρω τους. Οι λακούβες ήταν πολλές και πολύ σύντομα η πόλη γέμισε με εκατοντάδες φαλούς και παρά την αρχική αδιαφορία των δημοτικών αρχών οι οποίοι έκαναν και πάλι ότι δεν καταλαβαίνουν ( χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες των λακούβων με τους φαλούς και στα social media )  η ενέργεια του αυτή έφερε αποτελέσματα.


Αυτό ήταν όλο που έκανε. Και λειτούργησε. Οι λακούβες επισκευάστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 48 ώρες , και αν και η τέχνη του απομακρύνθηκε, θα ζει για πάντα στην μνήμη των πολιτών του Middlesbrough.







Ο άγνωστος αυτός κάτοικος του Middlesbrough χρησιμοποιεί το όνομα Wanksy (μια παράφραση του γνωστού graffitty artist Banksy, από τον οποίο έχει εμπνευστεί) ,αν και παραμένει άγνωστη η πραγματική ταυτότητα του.Θα τον βρείτε : εδώ  



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE BFLO PARTY (@buffalopartyco) στις

Αν νομίζετε ότι υπάρχουν πολλές επικίνδυνες λακούβες στην πόλη σας, και παρά τους συνεχείς φόρους, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας ο δήμος σας αδιαφορεί όπως συνήθως μέχρι τις επόμενες εκλογές,  τότε ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε…. Στην Ελλάδα οι λακούβες είναι τόσες πολλές που θα μπορούσαμε να κάνουμε εθνικό πρωτάθλημα και να δημοσιεύουμε καθημερινά φωτογραφίες στα social media. 


* Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου