Translate

Παραγωγή δέρματος από τα πεταμένα φρούτα.

Δύο Ολλανδοί φοιτητές έχουν αναπτύξει μια μέθοδο μετατροπής των απούλητων πεταμένων φρούτων και λαχανικών σε "φρούτο- δέρμα". Ένα τεχνητό οικολογικό δέρμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όλων των δερμάτινων προϊόντων, από τσάντες έως έπιπλα, και έχει την ίδια ποιότητα με το ζωικό
δέρμα.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2015 όταν συνειδητοποίησαν την σπατάλη των φυσικών πόρων που αντίκρισαν στην πόλη τους με τα απούλητα φρούτα και λαχανικά που πεταγόντουσαν καθημερινά στις υπαίθριες αγορές και στα χωράφια. Το στοίχημα τους ήταν ότι μπορούν να γίνουν πολλά με πράγματα που θεωρούνται άχρηστα και ότι μπορούν να δημιουργηθούν καινούργια χωρίς την ανάγκη χρήσης νέων πόρων.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πόροι είναι ολοένα και πιο σπάνιοι

καθημερινά. Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο πετάμε 1,3 δις τόνους τροφής. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής. Από όλα τα φρούτα που παράγουμε για κατανάλωση, το 45% απορρίπτεται. Το 30% της γης γεωργικής γης χρησιμοποιείται για την παραγωγή τροφίμων που τελικά θα πεταχτούν.Το 10% όλων των αερίων του θερμοκηπίου στις πλούσιες χώρες εκπέμπονται με την παραγωγή τροφίμων που δεν θα καταναλωθούν ποτέ.Εκτός από το πρόβλημα των απορριμμάτων τροφίμων, η παραγωγή ζωικού δέρματος αποτελεί επίσης περιβαλλοντικό πρόβλημα.Κάθε χρόνο, σφαγιάζονται περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ζώα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δέρματα. Η διαδικασία καθαρισμού που υφίστανται το δέρμα τους παράγει περίπου 650 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Οι δύο φοιτητές ανέπτυξαν μια νέα φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα απομεινάρια φρούτων και λαχανικών σε ανθεκτικό, δερμάτινο υλικό, αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τσάντες , καθίσματα αυτοκινήτων, και άλλα προϊόντα στο μέλλον. Το νέο υλικό ονομάζεται " φρούτο δέρμα ", fruit leather“, και δημιουργείται με την επεξεργασία χαλασμένων βιολογικών φυτικών αποβλήτων. 



Οι δύο νέοι επιχειρηματίες θα πουλήσουν αυτό το ψεύτικο δέρμα σε εταιρείες και σχεδιαστές, θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τσαντών, παπουτσιών ή επίπλων. " Τα προϊόντα μας θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δέρμα των ζώων. Αυτός είναι τουλάχιστον ο μεγάλος στόχος μας ", λένε. 



Διαβάστε επίσης : Taste the waste -Πεταμένο φαγητό


*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου