Translate

Lines (57° 59′ N, 7° 16’W)

Οι Φινλανδοί καλλιτέχνες Pekka Niittyvirta και Timo Aho δημιούργησαν την "Lines (57 ° 59 'N, 7 ° 16' W)" , μια διαδραστική εγκατάσταση που χρησιμοποιεί φωτισμό και αισθητήρες LED για να δείξει πού θα φτάσει η παλίρροια όταν
η στάθμη της θάλασσας τελικά ανέβει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 



Το όνομα του έργου αναφέρεται στη θέση της με χαμηλό υψόμετρο νησί αρχιπελάγους της Βορείου Uist στα νησιά Hebrides δυτικά της Σκωτίας. Η παράκτια αυτή περιοχή είναι γνωστή για τις υψηλές παλίρροιες και τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, γεγονός που την καθιστά την καλύτερη τοποθεσία για τη δημιουργία ενός έργου όπως αυτό που δημιουργήθηκε για το Μουσείο & Κέντρο Τεχνών Τέιραρ Χεαρσαμπχάγκ , το οποίο βρίσκεται στο νησί.



Με τη χρήση αισθητήρων, η εγκατάσταση αλληλεπιδρά με τις αυξανόμενες παλιρροιακές μεταβολές. Το έργο είναι μια οπτική αναφορά για τη μελλοντική άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Η εγκατάσταση διερευνά τις καταστροφικές επιπτώσεις της σχέσης μας με τη φύση και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της. Το έργο προκαλεί διάλογο σχετικά με το πώς τα αυξανόμενα επίπεδα της θάλασσας εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα επηρεάσουν στο μέλλον τις παράκτιες περιοχές, τους κατοίκους της και τη χρήση της γης.
Οι ανοιχτές λευκές γραμμές σηματοδοτούν αυτή την αυξανόμενη στάθμη νερού στις πλευρές των κτιρίων, πάνω από τις γέφυρες και εκτείνονται αλλά και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές της πανεπιστημιούπολης του μουσείου και της γύρω κοινότητας.
Lines (57° 59′ N, 7° 16’W) from Pekka Niittyvirta on Vimeo.

Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου