Translate

Η θέρμανση του πλανήτη είναι ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη.

Πέντε διαφορετικοί ερευνητικοί οργανισμοί που παρακολουθούν τις θερμοκρασίες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: το 2018 κατατάσσεται ανάμεσα στα πέντε θερμότερα χρόνια που έχουν καταγραφεί, και βρίσκεται
στην τέταρτη θέση.

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί - η NOAA, η NASA, το Berkeley Earth, το κέντρο Hadley του Ηνωμένου Βασιλείου και η ιατρική υπηρεσία της Ιαπωνίας χρησιμοποίησαν εντελώς διαφορετικές μεθόδους, αλλά κατέληξαν στην ίδια απάντηση. Σύμφωνα με τη NASA, 18 από τα 19 θερμότερα χρόνια έχουν συμβεί από το 2000.


Η θέρμανση του πλανήτη είναι ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη.
Το διάγραμμα αυτό από τη NASA δείχνει τη διαφορά θερμοκρασίας κάθε χρόνο. Και η τάση είναι ότι κάθε χρόνο συνεχίζει να ανεβαίνει ψηλότερα.

Τα πέντε ερευνητικά ιδρύματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως αναλύουν τις χερσαίες και ωκεάνιες θερμοκρασίες σε όλο τον πλανήτη.Ενώ χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές για την επεξεργασία των δεδομένων, οι τάσεις που προκύπτουν δύσκολα διαφέρουν. Όλοι τους δείχνουν περίπου το ίδιο, αδιαμφισβήτητο σήμα θέρμανσης."Όλα δείχνουν ταχεία αύξηση της θερμοκρασίας τις τελευταίες δεκαετίες, και όλα δείχνουν την τελευταία δεκαετία ήταν η πιο ζεστή."
Ετήσια παγκόσμια διαφορά θερμοκρασίας από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, 1880 έως 2018. (NOAA)

Σύμφωνα με την ανάλυση της NOAA, το 2018 ήταν το 42ο έτος σε μια σειρά θερμοκρασιών ζεστότερο από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα - που χρονολογείται από το 1977.

"Εννέα από τα 10 θερμότερα χρόνια έχουν συμβεί από το 2005, με τα τελευταία πέντε χρόνια να περιλαμβάνουν τα πέντε πιο καυτά". 

Απέναντι Όχθη

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου