Translate

#Surreal Αλήθειες. Σιωπηλά Όπλα για Ήρεμους Πολέμους!

Καθώς ύφαινα την σκέψη μου αθόρυβα,
πετάγεται ο γείτονας έξαφνα
και εισχωρεί στο μπαλκόνι μου.
Τραβά την καρέκλα, κάθεται
και κρατώντας ένα χρυσοποίκιλτο πληκτρολόγιο στα χέρια του, μου λέει ήσυχα
"Αυτό το μπαλκόνι είναι δικό

μου!"
Όχι δεν είναι, αυτό είναι το πατρικό μου και η πολυκατοικία κτίστηκε από την γιαγιά μου. Το μπαλκόνι σου είναι το διπλανό, αποκρίθηκα.
Μειδίασε ειρωνικά και μου έδειξε την οθόνη.
Προβάλλονταν ένα βίντεο με ένα δάσος που το αποψιλώνουν....υπέγραψε ψηφιακά, μου προτείνει, για να τους αποτρέψεις!!


ΚΟΛΠΟ  1
Προσπαθούσε να μου αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα.. Δεν μάσησα. Φύγε του λέω.
Με κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια, τράβηξε ένα σχοινί και απελευθερώθηκαν δεκάδες μαύρα πουλιά..Τότε έσκυψε, με τράβηξε και μένα κάτω και μου είπε ταραγμένος
Οι καρακάξες πετούν κατά ομάδες στα μέρη μας. Τα καρδερινάκια σου κινδυνεύουν από τούτα τα πονηρά και λαίμαργα πτηνά. Θα πρέπει να έρχομαι τα μεσημέρια να τις διώχνω. 

ΚΟΛΠΟ 2
Δημιούργησε ένα πρόβλημα για να μου φέρει την λύση
Δεν μάσησα. Φύγε του λέω
Ορθώθηκε, έσιαξε λίγο το σακάκι του και είπε, δεκτό θα φύγω αλλά δεν σε πειράζει αν καθόμουν λίγο να απολαύσω την θέα από εδώ. Χμ εδώ με έπιασε. Κάθισε, αν είναι για λίγο είπα.
Έκτοτε καθημερινά ερχόταν στο μπαλκόνι να απολαύσει την θέα από το οίκημα μου.

ΚΟΛΠΟ 3
Σταδιακή Εφαρμογή της εισβολής του. Ξεκίνησε απότομα και συνέχισε λάου λάου να κερδίζει έδαφος στον χώρο μου.
Κάποια στιγμή έπαψε να με επισκέπτεται, ωπ λέω τι συμβαίνει.

ΚΟΛΠΟ 4
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Δημιούργησε ένα αχνό στρώμα αμφιβολίας και ανάμειξε την κριτική σκέψη μου με το συναίσθημα της απόρριψης.
Όταν ξανάρθε έβγαλε ένα αρκουδάκι από την τσάντα του και μου το έδωσε , με ήρεμη και μειλίαχη φωνή άρχισε να μου μιλάει παιδιαρίστικα.
Σέλεις να παίγιουμε μαγί εδώ το μπαλκόνι γιου..

ΚΟΛΠΟ 5
Μου απευθυνόταν σαν να ήμουν διανοητικά καθυστερημένη υποβάλλοντας με να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο, ουσιαστικά για να αρχίσω να λειτουργώ σαν τέτοια.
Δεν μάσησα δεν αρέσουν αυτά.
Τότε άρχισε να κλαίει και να μου λέει πόσο άσχημη παιδική ηλικία είχε, πόσο τον κακομεταχειρίζονταν οι δικοί του και πως δεν του άφησαν τίποτα ως προίκα και πόσο δύσκολα του φέρθηκε η ζωή..

ΚΟΛΠΟ 6
Χρήση του συναισθήματος για να κάμψει την δυνατότητα της κριτικής μου σκέψης. Πάντα στόχος του είναι το μπαλκόνι μου.
Τρέχω μέσα να του φέρω ένα χαρτομάντιλο να σκουπίσει δάκρυα και μύξες. Όση ώρα ήμουν μέσα, μετρούσε το μπαλκόνι μου με μέτρα, drones κ gps και σημείωνε.
Επανέρχομαι, τότε με την οθόνη στα χέρια αρχίζει να μου δείχνει ancient memes για να γελάσω. Έπειτα μου αναφέρει τι έγινε στο Survivor και τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια του Bake Of Greece. 

ΚΟΛΠΟ 7
Η επαγωγή στην μετριότητα , η επιστροφή στην λήθη. Ήθελε να με κάνει να ξεχάσω, να πέσω σε λήθη και να αποβλακωθώ σε ανοησίες.
Άρχισε να μου δείχνει κουτσομπολιά για όλα τα προαναφερόμενα και να μου λέει τουλάχιστον κοίτα τι καλά που ζούμε εμείς εδώ χωρίς διχόνοιες..Άρχισε μιλάει χρησιμοποιώντας μόνο τα αρχικά (OMG, LOL k.a) και να χρησιμοποιεί ξενόφερτες λέξεις υβριστικές.

ΚΟΛΠΟ 8
Με ενθάρρυνε να συμβιβαστώ στην μετριότητα και προωθούσε την ιδέα πως είναι της μόδας να είναι κάποιος χυδαίος και αμόρφωτος.
Με είχε κουράσει , αλλά όλες αυτές οι μέθοδοι με έκαναν να ξεχαστώ πως ο κύριος στόχος του ήταν ότι ήθελε το μπαλκόνι μου. Άντε σιγά σιγά να πηγαίνεις του είπα...
Τότε έριξε τα τελευταία και πιο ισχυρά του χαρτιά.
Άρχισε να με δημιουργεί ενοχές λέγοντας μου πόσο βρώμικο και ακαλαίσθητο έχω το μπαλκόνι, πόσο ανοικοκύρευτη είμαι και ότι εν εντέλει είμαι ανάξια να έχω ιδιοκτησία.

ΚΟΛΠΟ 9
Ήθελε να με χειραγωγήσει δημιουργώντας μου συνθήκες κατάλληλες να αναπτυχθεί κατάθλιψη ώστε να ανασταλεί η όποια δράση μου!!
Ξεφύσηξα κοιτάζοντας ολόγυρα, ένα δίκιο το είχε..
Με αποτέλειωσε αρχίζοντας να μου λέει ποιο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, ποιες περιοχές επισκέφτηκα τον τελευταίο μήνα, με ποιους μιλώ ποιο συχνά, ποια η πολιτική μου κατεύθυνση, τι δουλειά κάνω, πότε πήρα δίπλωμα, τι χρώμα σεντόνια προτιμώ και κάθε πότε μαγειρεύω. Ήξερε εμένα καλύτερα από εμένα. Με έχει αναλύσει στατιστικά, μέσα
από το χρυσοποίκιλτο πληκτρολόγιο του, βιολογικά μέσα από τις εξετάσεις που είχα κάνει γιατί είχε πρόσβαση στο email μου και έβλεπε τα ιατρικά μου αρχεία και ψυχολογικά γιατί ήταν φίλος μου στο facebook..

Τελικά φώναξα τους φίλους μου, και όλοι μαζί τον διώξαμε από το μπαλκόνι μου.



*Artwork: Fabian Perez

Άλεξ Κουπί

*Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου