Translate

Η κατανάλωση βιολογικών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Γάλλοι επιστήμονες παρακολούθησαν τη δίαιτα περίπου 70.000 ατόμων για τέσσερα χρόνια και βρήκαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα βιολογικά τρόφιμα ήταν 25% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο.
Για τους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιολογικών τροφίμων, η

μελέτη έδειξε σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο για λέμφωμα Hodgkin, όλα τα λεμφώματα και τον εμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού.

"Αν και τα βιολογικά τρόφιμα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων από τα συμβατικά τρόφιμα, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τη συσχέτιση της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων με κίνδυνο καρκίνου", γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης."Η προώθηση της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων στον γενικό πληθυσμό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολλά υποσχόμενη προληπτική στρατηγική κατά του καρκίνου", κατέληξαν. Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν σε 16 διαφορετικά βιολογικά τρόφιμα και ποτά, όπως φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα με βάση τη σόγια, αυγά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, κρέας και ψάρι.

Το 2015, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο ταξινόμησε τα εντομοκτόνα malathion και diazinon ως «πιθανές καρκινογόνες ουσίες» και tetrachlorvinphos και parathion ως «πιθανές καρκινογόνες ουσίες». Το Glyphosate, το κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto, έχει ταξινομηθεί επίσης ως «πιθανό καρκινογόνο» από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
«Η μελέτη αυτή παρέχει περισσότερα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα μπορεί να είναι επιβλαβή», δήλωσε σε ένα δελτίο Τύπου ο τοξικολόγος του Ομίλου Περιβάλλοντος Αλέξης Τέκκιν .

Κάθε χρόνο, Environmental Working Group’s (EWG) δημοσιεύει το Dirty Dozen τη λίστα των συμβατικών φρούτα και τα λαχανικά που έχουν σταθερά τα υψηλότερα επίπεδα των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, καθώς και την Clean Fifteen λίστας που εμφανίζει τα συμβατικά τρόφιμα έχουν το λιγότερα φυτοφάρμακα.



Απέναντι Όχθη

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου