Translate

Regenerative Agriculture - Αναγεννητική Γεωργία

Η Αναγεννητική Γεωργία είναι μια ολιστική πρακτική διαχείρισης γης που αξιοποιεί τη δύναμη της φωτοσύνθεσης στα φυτά για να κλείσει τον κύκλο του άνθρακα και να επαναφέρει την υγεία του εδάφους, την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών
και των θρεπτικών στοιχείων. Η Αναγεννητική Γεωργία βελτιώνει το έδαφος, κυρίως μέσω των πρακτικών που αυξάνουν την οργανική ύλη του εδάφους. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην αύξηση της βιοποικιλότητας και της υγείας του εδάφους αλλά αυξάνει τη βιοποικιλότητα τόσο πάνω και κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα συγκράτησης νερού και την απομόνωση άνθρακα σε μεγαλύτερα βάθη, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα του CO2 .

Η Αναγεννητική Γεωργία απορρίπτει τα φυτοφάρμακα, τα τεχνητά λιπάσματα και αποσκοπεί στην αναγέννηση του φυτικού εδάφους, στην αύξηση της βιοποικιλότητας στη βελτίωση του κύκλου του νερού, στην ενίσχυση του οικοσυστήματος . Η αναγεννητική γεωργία βασίζεται στην εφαρμοσμένη έρευνα και ενσωματώνει τη βιολογική γεωργία, τη permaculture, την αγρο-οικολογία, την αγροδασοπονία, την οικολογική αποκατάσταση, και την ολιστική διαχείριση.





Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου