Translate

Ολοκληρωμένη οικολογική αρχιτεκτονική από μπαμπού σε σχολείο στο Μπαλί (Βίντεο)

Το Green School αναφέρεται  και ως «Η Πράσινη Πανεπιστημιούπολη» είναι είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ιδιωτικό και διεθνές σχολείο , κατασκευασμένο και σχεδιασμένο με ένα μοναδικό
οικολογικό τρόπο - όλες οι δομές αποτελούνται από τοπικά καλλιεργημένο, επεξεργασμένο και κατασκευασμένο μπαμπού. Η βιωσιμότητα, η διατήρηση, η εκπαίδευση, η υποστήριξη της κοινότητας και η προώθηση των ατομικών ταλέντων των παιδιών, είναι οι κύριες προτεραιότητες του.Ο John Hardy πραγματοποίησε το όραμά του δημιουργώντας το Green School στο Μπαλί. Ένα εντυπωσιακό σχολείο, όχι μόνο για την αρχιτεκτονική, αλλά και τη φιλοσοφία του !Ο John Hardy, Καναδός σχεδιαστής κοσμημάτων, ήρθε για πρώτη φορά στο Μπαλί το 1975 και μαζί με τους ταλαντούχους Μπαλινέζους τεχνίτες παρήγαγε το περίφημο κοσμήματα του. Γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, τη Cynthia και μαζί ίδρυσαν το Green School το 2006 αφού όταν ήρθε η ώρα τα παιδιά του να πάνε στο σχολείο, δεν υπήρχε κατάλληλο σχολείο στην περιοχή, οπότε αποφάσισε να χτίσει το δικό του. Το Green School άνοιξε το 2008 με 90 μαθητές. Σήμερα υπάρχουν 450 μαθητές από όλο τον κόσμο. 





Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και περισσότεροι από 30 που είναι υποψήφιοι για υποτροφίες.Με την κατασκευή του σχολείου, ήθελε να δείξει στους ανθρώπους ότι μπορούν να χτίσουν βιώσιμα κτίρια με το μπαμπού και παράλληλα να παρακινήσει τις τοπικές κοινότητες να ζήσουν αειφόρα. Το μπαμπού αναπτύσσεται γρήγορα και με τη χρήση του ως δομικού υλικού, η εκμετάλλευση των τροπικών δασών μπορεί να μειωθεί.Το νερό στο Green School προέρχεται από τον ποταμό Ayung και καθαρίζεται σε μονάδα επεξεργασίας νερού. Οι άνθρωποι από την τοπική κοινότητα μπορούν να αντλήσουν νερό από το σχολείο δωρεάν.Κάθε μέρα 500 μαθητές απολαμβάνουν ένα φρέσκο ​​και υγιεινό γεύμα. Σχεδόν το 60% των συστατικών του καλλιεργούνται στους κήπους του Green School. Καλλιεργούν: ρύζι (Nasi), ντομάτες (Tomat), φασόλια (Buncis), γλυκοπατάτες (Ubi), αγγούρια (Timun), Πατάτες, σπανάκια, μανιόκ, , λάχανο (kol), Jackfruit (Nangka) και κολοκύθα (Labu).Λαμβάνουν φρέσκα αυγά από δικά τους κοτόπουλα. Τα παιδιά εκπαιδεύονται στις επιχειρηματικές δεξιότητες. Αγοράζουν κοτόπουλα με τις αποταμιεύσεις τους, τα ταΐζουν και στη συνέχεια πωλούν τα αυγά στην τοπική αγορά.Τα παιδιά ενθαρρύνονται να είναι πιο περίεργα, αφοσιωμένα και παθιασμένα για το περιβάλλον και στον αγώνα για να βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη μας.Για να διδάξουν στην κοινότητα πώς να ανακυκλώσουν, θα τους ζητηθεί να φέρουν τα σκουπίδια τους στο σχολείο. Για 5 κιλά σκουπιδιών ανά μήνα, τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα αγγλικών!Υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός 17 μαθητών ανά τάξη με τρεις δασκάλους.Ο καθεδρικός ναός είναι το πιο σημαντικό κτίριο στο σχολείο και χτίστηκε μέσα σε έξι μήνες. 



ππππ
















Απέναντι Όχθη
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου