Translate

Προσέξτε τις σκέψεις σας

“Προσέξτε τις σκέψεις σας, γιατί γίνονται λέξεις. Προσέξτε τις λέξεις σας γιατί γίνονται πράξεις. Προσέξτε τις πράξεις σας, γιατί γίνονται συνήθειες. Προσέξτε τις συνήθειές σας, γιατί γίνονται ο χαρακτήρας σας. Προσέξτε τον χαρακτήρα
σας, γιατί γίνεται το πεπρωμένο σας.” -Indira Gandhi
O μεγαλύτερος πόλεμος που έχουμε να κερδίσουμε είναι απέναντι στον εαυτό μας. Χρειάζεται ν’ αλλάξουμε τον εαυτό μας για ν’ αλλάξει σταδιακά από τον καθένα μας ο κόσμος. Η μακροκοσμική αλλαγή θα επιτευχθεί μόνο, αν τα επιμέρους μέρη αποφασίσουν να αλλάξουν μικροκοσμικά. Τι σημαίνει αυτό; Ν’ απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να αποκτήσουμε κριτική σκέψη απέναντι στις πράξεις μας κι από εκεί να οδηγηθούμε στις ιδέες και στην νοοτροπία μας. Αυτή είναι η “ρίζα του κακού”. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς την αυτογνωσία.

Παρατηρήστε από σήμερα τον εαυτό σας ως εξωτερικός παρατηρητής και κρίνετε το τι σκέφτεται. Συλλογιστείτε το γιατί σκέφτεστε όπως σκέφτεστε και αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας. Ξαφνιάστε τον εαυτό σας με το να αντιδράσετε διαφορετικά απ’ ότι μέχρι τώρα.


Strange Journal

Phot Credit : Pixabay
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου