Translate

Η Ουλή της Βηθλεέμ

Το νέο έργο του Banksy : "Scar of Bethlehem"(Ουλή της Βηθλεέμ) παρουσιάζει τη γνωστή σκηνή της γέννησης του Χριστού με τη Μαρία και τον Ιωσήφ μ αλλά αντί για ένα αστέρι που κρέμεται πάνω από τη φάτνη υπάρχει κάτι που φαίνεται να είναι μια μεγάλη
τρύπα που άφησε κάποια ρουκέτα που διαπέρασε έναν γκρίζο επιβλητικό τοίχο.Μια έκρηξη σε τέσσερις κατευθύνσεις η οποία σχηματίζει ένα "αστέρι", το οποίο εξομοιώνει το Αστέρι της Βηθλεέμ καθώς φωτίζει πάνω στην οικογένεια και πολλές τρύπες από σφαίρες,με τις λέξεις "Αγάπη" και "Paix" (ειρήνη), ο τοίχος αποτελεί το κύριο σκηνικό της ''Γέννησης" του Banksy.Το νέο έργο του Banksy βρίσκεται στο Walled Off Hotel, το ξενοδοχείο του Banksy, στη Δυτική Όχθη της Βηθλεέμ και έχει θέα το τσιμεντένιο τοίχος που χωρίζει την περιοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ. Έχει χαρακτηριστεί ότι έχει τη "χειρότερη θέα από οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο στον κόσμο" και είναι γεμάτο με πρωτότυπα έργα τέχνης του Banksy.Το ξενοδοχείο άνοιξε το 2017, με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κόσμο για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.Αν και το 2004, το Διεθνές Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο τοίχος είναι παράνομος , δυστυχώς παραμένει. Το Ισραήλ λέει ότι είναι απαραίτητο για να αποτρέπονται οι επιθέσεις, ενώ οι Παλαιστίνιοι λένε ότι ο τοίχος τους χωρίζει από την Ιερουσαλήμ.

"Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αναδείξουμε την ιστορία της Βηθλεέμ, την ιστορία των Χριστουγέννων, με διαφορετικό τρόπο - να κάνουμε τους ανθρώπους να σκέπτονται περισσότερο" για το πώς ζουν οι Παλαιστίνιοι στη Βηθλεέμ ", δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Wissam Salsaa. "Ο Banksy προσπαθεί να είναι μια φωνή για εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν. Δημιουργεί ένα νέο μοντέλο αντίστασης μέσω της τέχνης."

Τάσος Τσακάλης

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με Live URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου