Translate

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Απεργία για το κλίμα.

Μαθητές και νέοι από όλο τον κόσμο συντονίζονται στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική διαμαρτυρία στην ιστορία την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για την αδράνεια των κυβερνήσεων σχετικά με την κλιματική κρίση. Η Παγκόσμια Απεργία για το Κλίμα έρχεται λίγο πριν από τη συγκέντρωση των κρατών στα Ηνωμένα Έθνη για τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, αυτή η απεργία στοχεύει στο να δεσμευτούν οι χώρες σε αυστηρότερους κλιματικούς στόχους. Σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού, οι χώρες συμφώνησαν να εργαστούν για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη αυτού του αιώνα σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, αλλά έθεσαν τους δικούς τους στόχους. Ωστόσο, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι ΗΠΑ , προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη συμφωνία του Παρισιού.

Οι άνθρωποι που συνέβαλαν ελάχιστα στο πρόβλημα υποφέρουν περισσότερο, όπως κάτοικοι μικρών νησιώτικων χωρών με πολύ χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τώρα απειλούνται από άνοδο της στάθμης της θάλασσας και από ακραίες καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς οι χειρότερες συνέπειες της ανεξέλεγκτης θέρμανσης θα πέσουν στις επόμενες γενιές. Η νέα γενιά σε όλο τον κόσμο αποφάσισε να πάρει θέση και να διεκδικήσει το μέλλον της. Βοηθήστε την.


Στην Ελλάδα 31 οργανώσεις που αποτελούν τη «Συμμαχία για το κλίμα» υποστηρίζουν το ελληνικό μαθητικό κίνημα «Fridays For Future Greece» και τις δράσεις που διοργανώνει. Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, μαθητές της Αθήνας θα απεργήσουν από το σχολείο και θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από την βουλή στις 12:00. Μια εβδομάδα μετά, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00 θα το επαναλάβουμε, αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά, θέλοντας ακόμα περισσότερος κόσμος να παρουσιαστεί.. Στις δύο αυτές ημερομηνίες δεν θα διαμαρτυρηθούν μαθητές μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας μας, αλλά και σε άλλες πόλεις πανελλαδικώς όπως στα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα αλλά και την Θεσσαλονίκη .



Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: Fridays For Future Greece

Instagram: fridaysforfuture_athens

fridaysforfuture.gr

Email: climatestrikegreece@gmail.com

Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου