Translate

Πως ένας Ινδός καθηγητής μετατρέπει τα πλαστικά σκουπίδια σε αυτοκινητόδρομους

Η πλαστική ρύπανση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας . Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι επιστήμονες ανακοίνωσαν στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports το βάρος του Great Pacific Garbage Patch είναι τέσσερις έως 16 φορές
μεγαλύτερο από όσο νομίζαμε. Ο Ινδός καθηγητής χημείας Rajagopalan Vasudevan έχει την δική του πρόταση για το πρόβλημα : Μετατρέψτε τα πλαστικά σκουπίδια σε δρόμους. Ο Vasudevan έχει επινοήσει έναν τρόπο να μετατρέπει τα κοινά πλαστικά απορρίμματα σε υποκατάστατο της άσφαλτου .Αντί να βλέπει τα αυξημένα επίπεδα πλαστικών αποβλήτων λόγω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας ως επιβάρυνση, ο Vasudevan βλέπει τα σκουπίδια ως θησαυρό αναξιοποίητων πόρων. Η μέθοδος του όχι μόνο επιλύει περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και εξοικονομεί χρήματα, επειδή το φθηνότερο πλαστικό υποκατάστατο είναι πολύ φθηνότερο της ασφάλτου που χρησιμοποιείται συνήθως.
Και ενώ οι δρόμοι από σκουπίδια μπορεί να ακούγονται υπερβολή για κάποιους, πάνω από 3.000 χιλιόμετρα πλαστικών δρόμων έχουν κατασκευασθεί σε τουλάχιστον 11 ινδικά κράτη μέχρι σήμερα και κάποιοι δρόμοι από αυτούς έχουν ξεπεράσει την δεκαετία παρουσιάζοντας πολύ μεγάλη αντοχή. Δείτε το βίντεο.
How an Indian professor is turning plastic trash into highways from Ensia on Vimeo.

Τάσος Τσακάλης
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου