Translate

Σκουντέρι 2018 - 6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Παραδοσιακών Ποικιλίών

Οι γιορτές ανταλλαγής σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών συνεχίζονται για 6η χρονιά στο πύργο Σκουντέρι στην Δίρφη Ευβοίας, την Κυριακή 29 Απρίλη 2018. Για άλλη μια χρονιά θα μοιραστούν σπορόφυτα κηπευτικών αλλά
και φακελάκια σπόρων : ντοματούλες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγουράκια, πεπόνια, καρπουζάκια, φασόλια κλπ όλα από ελληνικές παραδοσιακές ποικιλίες. Η γιορτή ξεκινά στις 10.30 και θα πλαισιωθεί από οικολογικά σεμινάρια και εργαστήρια, αλλά και παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, χειροτεχνίες και αφήγηση παραμυθιών. Παράλληλα θα γίνεται προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για ευπαθείς ομάδες με επιβράβευση επιπλέον κουπονιών για σπορόφυτα για όσους συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή για υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη για φαγητό και βοήθεια. Η γιορτή ολοκληρώνεται το μεσημέρι με γλέντι, μουσική και χορό.

Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας. Σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό υπάρχει περιφραγμένος χώρος στον οποίο υπάρχουν τρείς εκκλησίες, μισογκρεμισμένος μεσαιωνικό πύργος, στεγασμένος χώρος με τζάκια, μαγειρείο και τουαλέτες. Εκεί θα γίνει η εκδήλωση και εκεί θα φιλοξενηθούν όσοι αποφασίσουν να διανυχτερεύσουν στο χώρο. 




ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ Η απόσταση του οικισμού από την Χαλκίδα είναι τριάντα χιλιόμετρα και η πρόσβαση στον οικισμό είναι πολύ εύκολη μέσα από μια πανέμορφή διαδρομή από τον καινούργιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Ακολουθείστε την διαδρομή Χαλκίδα-Νέα Αρτάκη-Πισσώνας-Πούρνος-Μίστρος-Σκουντέρι.





Πληροφορίες

skounteri@yahoo.gr
sporoi-evias.blogspot.gr
και στο F/B στην ομάδα ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου