Translate

Καλλιεργήστε κάθετα(λύσεις για μικρούς χώρους)

Για όσους ζουν σε αστικό περιβάλλον, ο χώρος για κήπο-μποστάνι  συχνά είναι ελάχιστος. Η κάθετη καλλιέργεια   είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε το μέγεθος  του χώρου που έχετε. Εύκολοι τρόποι για να μπορέσετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά  σε πολύ μικρούς χώρους.



1. Δημιουργήστε έναν πύργο λαχανικών. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη γλάστρα, ένα
πλαστικό σωλήνα 25 έκατοστα διάμετρος και 1,5 μέτρα ύψος, ένα σωλήνα 4 εκατοστά διάμετρο και 1,5 μέτρο ύψος, τρυπάνι, τύρφη
Πρώτα θα πρέπει με το  τρυπάνι να ανοίξετε τρύπες φύτευσης στο μεγαλύτερο σωλήνα. Για  να μπορούν να τοποθετηθούν  τα φυτά  θα πρέπει να γίνουν τρύπες διαμέτρου  5 cm περίπου. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για το φυτό για να αναπτυχθεί από Στη συνέχεια, ανοίξτε μικρές οπές στο λεπτό σωλήνα. Αυτό θα λειτουργήσει ως συσκευή πότισματος, και γι αυτό οι οπές πρέπει να είναι μικρές.
Τοποθετήστε το μεγάλο σωλήνα στην γλάστρα, γεμίζοντας τα κάτω μερικά εκατοστά με χαλίκι για  αποστράγγιση. Τοποθετήστε το μικρό σωλήνα στο εσωτερικό του μεγάλου σωλήνα, και γεμίστε το υπόλοιπο του δοχείου με το τυρφόχωμα. Μπορείτε τώρα να φυτέψετε μέσα από τις μεγάλες τρύπες στο χώμα. Για το πότισμα ρίχνουμε νερό στο μικρό σωλήνα..

2.  Χρησιμοποιήστε μια παλέτα για να καλλιεργήσετε κάθετα.

Το μόνο που χρειάζεστει είναι μια παλιά παλέτα, γεωύφασμα (θα το βρείτε σε φυτώρια) . ένα καρφωτικό με συνδετήρες. Φυτά, βότανα,λουλούδια.
Πρώτα θα πρέπει να καλύψετε την πλάτη και τις πλευρές της παλέτας με το γεωύφασμα. Αυτό θα κρατήσει το χώμα και τα φυτά μέσα στην παλέτα, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε διπλωμένο το  ύφασμα ώστε να γίνει παχύτερο και πιο ανθεκτικό. Αφού το φτιάξετε αυτό, τοποθετήστε την παλέτα στο σημείο που θέλετε και γεμίστε την χώμα, για να είναι πιο εύκολο το φύτεμα αφήστε την οριζόντια στο έδαφος, φυτέψτε την, και αφού πιάσουν τα φυτά μετα από μια-δυό  εβδομάδες, σηκώστε την κάθετα.
3. Πέργκολα
Η πέργκολα είναι μια συνηθισμένη λύση  για την καλλιέργεια φυτών κάθετα. Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη κυρίως για τα αναρριχητικά φυτά , όπως   φασόλια, κολοκύθες , αγγούρια κλπ!
Μπορείτε να βάλετε γύρω της ξύλινα ή μεταλλικά στηρίγματα όπ.υ θα στηριχθούν  τα φυτά ή να βάλετε ένα συρματόπλεγμα σαν αψίδα.


4. Χρησιμοποιήστε μια υδρορροή σαν παρτέρι.
Μια απλή  υδρορροή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παρτέρι όπου μπορείτε σε ελάχιστο χώρο να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά.



5. Κρεμαστές γλάστρες


Ένας άλλος  τρόπος είναι οι κρεμαστές γλάστρες από έναν τοίχο με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί ο τοίχος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπουκάλια ή γλάστρες με την βοήθεια γάτζων και σύρματος.



Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου