Translate

Έκθεση Τέχνης Ελλήνων digital art designers: “Soundscape Stories”

Η έκθεση τέχνης "Soundscape Stories" είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση επιλεγμένων έργων από τέσσερις σπουδαίους ελληνικούς digital art designers και illustrators, τους Βαγγέλη Πέτικα, Γιάννη Νάκο, Γιάννη Τούσσα και Μάνθο Στεργίου πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη έκθεση τους με τίτλο "Metal Illustration Art". Οι καλλιτέχνες αυτοί δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο -αλλά όχι μόνο-της metal και rock μουσικής, και έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής.

Η έκθεση παρουσιάζει επίσης video προβολές

και ανέκδοτα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, κάποια εκ των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές εμφανίσεις από τους Loop Vertigo (29/4) και Moon Moth (30/4) και ποικίλα DJ sets.

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Βαγγέλης Πέτικας / Revolver Design

Ο Βαγγέλης Πέτικας είναι ένας εικονογράφος / graphic designer με πολλά χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό εξωφύλλων, ο οποίος έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 50 μουσικά σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα από heavy metal / rock ήχους. Το ιδιαίτερο στυλ του εμπνέεται από την τέχνη της χαρακτικής, ενώ οι επιρροές του περιλαμβάνουν καλλιτέχνες της αναγεννησιακής περιόδου και το ρεύμα του art nouveau. Έχει δημιουργήσει σχέδια για μουσικά σχήματα όπως οι Myles Kennedy, Alter Bridge, Sevendust, Megadeth, SiXforNinE, On Thorns I Lay, Nightstalker και Nightrage.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.behance.net/revolverdart https://www.facebook.com/revolverdesign https://www.instagram.com/revolverdart

Γιάννης Νάκος / Remedy Art Design

Ο Γιάννης Νάκος έχει ξεκινήσει την εικονογράφηση εξωφύλλων από μικρή ηλικία, το 2006, ενώ ήδη εργαζόταν 4 χρόνια ως γραφίστας. Αν και έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 150 μουσικά σχήματα και έχει συμμετάσχει σε 4 εκθέσεις, ο ίδιος δεν σταματά ποτέ να αναζητά νέες εμπειρίες και να διευρύνει τους ορίζοντές του. Ανάμεσα στις σημαντικές του συνεργασίες περιλαμβάνονται οι Kamelot, Evergrey, Morbid Angel, Suffocation, Ocean of Slumber και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του σκληρού ήχου.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/RemedyArtDesign https://www.instagram.com/remedyartdesign



Γιάννης Τούσσας / Graphic no Jutsu

Ο Γιάννης Τούσσας είναι επαγγελματίας στον κλάδο του graphic design και της εικονογράφησης. Τα τελευταία χρόνια, έχει επικεντρωθεί στον τομέα της μουσικής βιομηχανίας και εξειδικεύεται στον σχεδιασμό εξωφύλλων δίσκων, merchandise και posters. Πρόσφατα, έχει συνεργαστεί με σημαντικά brands της ελληνικής μικροζυθοποιίας για τον σχεδιασμό των συσκευασιών τους. Όταν ο χρόνος του το επιτρέπει, πειραματίζεται καλλιτεχνικά, αναζητώντας νέες ιδέες και τεχνικές. Το portfolio του περιλαμβάνει συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Septicflesh, Nightstalker, Nightrage, Distant, Psycroptic, Mors Principium Est και To The Grave.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/GraphicnoJutsu https://www.behance.net/Graphic_no_Jutsu https://www.instagram.com/Graphic_no_Jutsu

Μάνθος Στεργίου I Manster Design

Το πάθος του Μάνθου Στεργίου από μικρό παιδί ήταν η μουσική και το σχέδιο, και αποφάσισε να ακολουθήσει και τα δύο καθώς μεγάλωνε. Δημιουργώντας artworks, logos, posters και animation videoς κάτω από το όνομα Manster Design εδώ και 15 χρόνια, έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Jinjer, Kadavar, Rotting Christ, Septicflesh, Nervosa, Powerwolf, Machine Head, Textures, Kylesa, George Kollias, On Thorns I Lay, Universe 217 και άλλοι. Ως λάτρης των mixed media, προσπαθεί να κρατάει το έργο του μακριά από τυποποιημένες φόρμες. Επιπλέον, ως φανατικός ακροατής και οπαδός των συγκροτημάτων που συνεργάζεται και του metal ήχου γενικότερα, αναζητά διαρκώς νέες μουσικές που τον εμπνέουν στη δουλειά του.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.mansterdesign.com https://www.facebook.com/mansterdesign https://www.instagram.com

“Soundscape Stories” - A Visual Art Exhibition


Βαγγέλης Πέτικας // Revolver Design

Γιάννης Νάκος // Remedy Art Design

Γιάννης Τούσσας // Graphic no Jutsu

Μάνθος Στεργίου // Manster Design


Nomads Athens (Ερμού 135, Αθήνα)

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, 2023

Ωράριο λειτουργίας: 17:00-23:30
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ



Τάσος Τσακάλης
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου