Translate

Όχι στην νέα γενιά Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών

Η αγροβιομηχανία πιέζει εντατικά για να απορρυθμίσει τη νέα γενιά ΓΤΟ που αποκαλούνται νέες τεχνικές γονιδιωματικής. Αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν στους αγρούς μας χωρίς καμία δοκιμή για αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ή την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
Ορισμένα ευρωπαϊκά δίκτυα (Greenpeace, FoEE, Ifoam, ECVC και Slowfood) συνέταξαν μια επιστολή προς την αρμόδια Κύπρια Επίτροπο της ΕΕ, Κα Κυριακίδη και ζήτησαν να διατηρηθεί η υπάρχουσα ρύθμιση - νομοθεσία (καθώς το ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει ήδη αποσαφηνίσει και κλείσει ορισμένα υφιστάμενα κενά στην ισχύουσα νομοθεσία για τους ΓΤΟ όσον αφορά τη διαφάνεια και δημοκρατική λήψη αποφάσεων). Μας ζήτησαν επίσης να συνυπόγραψουμε την επιστολή και να διαδώσουμε την πληροφορία.

Ενθαρρύνονται εθνικές ομάδες που είναι μέλη ορισμένων ευρωπαϊκών δικτύων να συνυπογράψουν το γράμμα. Εάν μπορούσατε να μοιραστείτε αυτό το email στα δίκτυα, τις πλατφόρμες σας και εάν μπορούσατε επίσης να ενθαρρύνετε άλλες ομάδες να υποστηρίξουν αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.

Στόχος είναι να συλλέξουμε ευρεία υποστήριξη μεταξύ ομάδων της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη για αυτήν την επιστολή.Διαβάστε την ΕΔΩ



Κώστας Κουτής

Εντ. Δ/ντης -συντονιστής Δικτύου

ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου