Translate

A Simpler Way: Crisis as Opportunity (ταινία)

Συνηθίσαμε να ακούμε ότι η βιομηχανοποίηση , η απεριόριστη οικονομική ανάπτυξη, η προηγμένη τεχνολογία και η καταναλωτική ευημερία είναι τα κλειδιά για οικονομική ευημερία. Στην πραγματικότητα αυτό ισχύει για ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη.Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχει άλλος τρόπος να ζήσετε; Ένας τρόπος που είναι εντελώς διαφορετικός από τον τρόπο που μεγαλώσαμε ή συνηθίσαμε ;

Τον Οκτώβριο του 2014, έγινε πρόσκληση σε κάποιους ανθρώπους στην Αυστραλία να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα διάρκειας ενός έτους που ονομάστηκε The Simpler Way Project . Στόχος ήταν να ερευνηθούν απλούστεροι τρόποι διαβίωσης σε σχέση τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Τρεις μήνες αργότερα, μια μικρή οικοκοινότητα δημιουργήθηκε για να εφαρμόσει ιδέες βασισμένες στις αρχές της permaculture, την εναλλακτική τεχνολογία , την φυσικής δόμηση και την και την τοπικοποιήση. Η κοινότητα ονομάστηκε Wurruk'an. Το Wurruk είναι τοπική γηγενής λέξη που σημαίνει γη και ιστορία και το k'an σημαίνει σπόροι στην γλώσσα των Μάγια. Το πείραμα βασίστηκε στην ικανότητα των συμμετεχόντων να είναι αυτόνομοι. 



 Το A Simpler Way: Crisis as Opportunity είναι ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ των Jordan Osmond και Samuel Alexander που αφηγείται τις ιστορίες των ανδρών και γυναικών που αγκάλιασαν αυτήν την πρόκληση. Παρακολουθήστε και διαδώστε αυτήν την ταινία.



* Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αναδημοσιεύσετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή με ενεργό URL του άρθρου.
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου