Translate

Κάλεσμα των Massive Attack για παγκόσμια αλλαγή

«Το Lockdown αποκάλυψε τις καλύτερες πτυχές αλλά και τα χειρότερα σφάλματα της ανθρωπότητας», λένε οι Massive Attack. «Αυτή η περίοδος αβεβαιότητας και άγχους μας ανάγκασε να σκεφτούμε την μεγάλη ανάγκη αλλαγής των καταστροφικών συστημάτων στα οποία ζούμε. 
    Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από ηχογραφήσεις οι Massive Attack, επέστρεψαν με ένα οπτικοακουστικό έργο , το Eutopia ,το οποίο ηχογραφήθηκε σε τρεις διαφορετικές πόλεις κατά τη διάρκεια του κλειδώματος και ζητούν την παγκόσμια αλλαγή. Το Eutopia είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Thomas More « Ουτοπία ». Συνεργαζόμενοι με τρεις ειδικούς αφηγητές οι Massive Attack δημιούργησαν έναν ηχητικό και οπτικό διάλογο που δίνει έμφαση σε επιχειρήματα για αλλαγή του παγκόσμιου συστήματος . Οι τρεις αφηγητές: η Christiana Figueres, η οποία έγραψε τη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, ο καθηγητής-ερευνητής Guy Standing εμπνευστής του «καθολικού βασικού εισοδήματος», και ο καθηγητής Gabriel Zucman υποστηρικτής της πρότασης για την επιβολή φόρου στην καθαρή περιουσία των πλουσίων (στην Αμερική).

 Tracklisting 
01.#CLIMATEEMERGENCY Massive Attack x Algiers featuring Christiana Figueres 
 Η Christiana Figueres, πρώην εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος( 2010-2016) περιγράφει με σαφήνεια πώς ο Covid-19 έχει επιταχύνει τον αντίκτυπο μιας ήδη κρίσιμης παγκόσμιας κατάστασης (σύγκλιση μιας κλιματικής κρίσης, μια κρίσης ανισοτήτων και μια κρίσης τιμών του πετρελαίου). Και προειδοποιεί: « Ο κοινωνικός ιστός του κόσμου μας, η υγεία των δημοκρατιών μας και η ευημερία των λαών μας μπορούν είτε να καταστραφούν είτε να ενισχυθούν από μια κρίση όπως βιώνουμε σήμερα ».

02. #TAXHAVENS - Massive Attack x Saul Williams featuring Professor Gabriel Zucman
Ο Gabriel Zucman, ένας Γάλλος αποκαλύπτει τις σκέψεις του για τους φορολογικούς παραδείσους, οι οποίοι " συγκεντρώνουν " 700 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο ενώ χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Νιγηρία χάνουν το 20% των φορολογικών τους εσόδων το οποίο καταλήγει σε αυτούς τους αδιαφανείς παράκτιους παραδείσους. Προτείνει να αλλάξει η νομοθεσία η οποία ευνοεί τις μεγάλες πολυεθνικές  και να τις αναγκάσει να πληρώσουν την φορολογία που τους αναλογεί.


03. #UNIVERSALBASICINCOME - Massive Attack x Young Fathers featuring Professor Guy Standing
Το Universal Basic Income (Βασικό καθολικό εισόδημα) ξεκινά με μια ανάλυση από τον Guy Standing, βρετανό οικονομολόγο και εισηγητή της πρότασης για το βασικό εισοδήμα. Αναφέρει λεπτομερώς πώς τα τελευταία σαράντα χρόνια, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν έχουν αυξήσει σημαντικά τις ανισότητες, γεγονός που έχει κάνει τις " οικονομίες και τις κοινωνίες πιο εύθραυστες και λιγότερο ανθεκτικές στα σοκ ". Σύμφωνα με τον ίδιο, « χωρίς να είναι πανάκεια », το γενικό βασικό εισόδημα θα « βελτιώσει τη δημόσια υγεία » και «θα αυξήσει τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες, αναβιώνοντας την πραγματική οικονομία. » Αποτελεί ένα  δίχτυ ασφαλείας το οποίο θα σώσει επίσης εκατομμύρια άνθρωπους με οικονομική δυσκολία, θα μειώσει τον αριθμό των αστέγων, των αυτοκτονιών και των λιμών .


Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου