Translate

Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου «Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», του διεθνούς κύρους και πολύπειρου Αυστραλού βιοκαλλιεργητή Andre Leu, τ. προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων
Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), θα πραγματοποιηθεί μια εβδομαδιαία περιοδεία του συγγραφέα από την Βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο, που εστιάζει – αποδομώντας τους – σε βασικούς μύθους που συντηρούν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, όπως, το ότι είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι δήθεν ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές και πως είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια, θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας μαζί με βιοκαλλιεργητές στελέχη των κατά τόπους Συλλόγων και Ενώσεων καθώς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.


Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Andre Leu στην Ελλάδα ξεκινά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση που διοργανώνει η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) από τις 11.00 έως τις 14.00, όπου θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις κοινού και δημοσιογράφων.

Στην συνέχεια ο συγγραφέας θα μεταβεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου διοργανώνεται αντίστοιχη εκδήλωση από την Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Κρήτης, στις 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην οδό Ανδρόγεω 2.

Ακολούθως, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στον Πύργο Ηλείας όπου θα συμμετάσχει σε συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου στο Δημαρχείο και ώρα 13:00.

Οι επισκέψεις του Andre Leu στην χώρα μας ολοκληρώνονται τις επόμενες δύο μέρες στην Αθήνα, όπου από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής – ΣΥΒΑΑ, που είχε και την πρωτοβουλία της έκδοσης του εν λόγω βιβλίου, διοργανώνονται οι εξής εκδηλώσεις:

-Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου Συνέντευξη Τύπου, στις 12.00, σε αίθουσα του τρίτου ορόφου του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας 20, για την πληρέστερη γνωριμία με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το ευρύ κοινό.

-Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά οδός 75) από τις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αναλυτικής παρουσίασης του βιβλίου και του συνολικότερου έργου του συγγραφέα, ενώπιον εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των παραγωγών και των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων, αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:

Για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης: Ανδροκλής Γιάτσογλου 6943834921

Για την εκδήλωση του Πύργου: Ανδρέας Βαρώτσος 6976927187

Για την εκδήλωση του Ηρακλείου: Βαγγέλης Χουρδάκης 6978293326

Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής

www.bioagores.gr
Share on Google Plus

About Απέναντι Όχθη

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου